Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 23. august 2013Sagsnr.: 21718Dok.nr.: 568204
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 24. juli 2013stillet følgende spørgsmål nr. 544 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Mette Bock (LA).Spørgsmål 544:
”Kan ministeren oplyse, hvor meget af det kød, fordelt på kyllingekød, oksekødog andre kødtyper, der slagtes på danske slagterier, der halalslagtes, og kanministeren desuden oplyse, hvor stor en del af det kød, der afsættes på detdanske marked, der er halalslagtet?”Svar:
Fødevarestyrelsen har oplyst følgende, som jeg henholder mig til:”På baggrund af indberetninger fra slagterierne kan det oplyses, at de samlede slagtetalfor 2012 er:Kyllinger:Kreaturer:101.110.327 dyr493.467 dyr
Ifølge branchens oplysninger til Fødevarestyrelsen er mere end 99 pct. af kyllingernehalalslagtede, mens ca. 15 pct. af kreaturerne er halalslagtede.Ifølge oplysninger indhentet fra branchen er ca. 60 pct. af kyllingekødet på det danskemarked af dansk oprindelse. Den øvrige del er af såvel EU-oprindelse som indført fratredjelande.Branchen kan ikke oplyse andelen af dansk oksekød på det danske marked.
Da hverken danske eller importerede produkter mærkes med oplysning om slagte-metode, kan der ikke fremskaffes oplysning om, hvor stor en del af kødet på det danskemarked, der stammer fra halalslagtning.”
Karen Hækkerup
/Lene Carpentier
2