Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 14. august 2013Sagsnr.: 21718Dok. nr.: 567041
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 23. 07.2013 stilletfølgende spørgsmål nr. 540 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra René Christensen (DF).Spørgsmål 540:
Mener ministeren, at forbrugerne ved restaurantbesøg skal kunne se, om deres kød erhalalslagtet?Svar:
Restauranter sælger som udgangspunkt ikke fødevarer, som er færdigpakkede. Dergælder generelt ingen krav om, at ikke-færdigpakkede fødevarer skal mærkes. Detteskyldes blandt andet, at ikke-færdigpakkede fødevarer i overvejende grad sælges iforbindelse med en personlig betjening. Forbrugeren har i forbindelse med denpersonlige betjening mulighed for at spørge ind til fødevarerne og dermed sikre sig, atde lever op til forbrugerens ønsker.
Karen Hækkerup
/Lene Carpentier