Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1272801_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 14. august 2013Sagsnr.: 21718Dok. nr.: 567039
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 23. 07.2013 stilletfølgende spørgsmål nr. 538 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra René Christensen (DF).

Spørgsmål 538:

Mener ministeren, at forbrugerne har krav på at vide, om deres kød er halalslagtet, nårde køber det pakket?

Svar:

Mærkningen af vores fødevarer skal sikre, at forbrugerne får de oplysninger, der skal tilfor at træffe et oplyst valg.EU-landene har i fællesskab besluttet, hvilke mærkningsoplysninger der er obligatoriskepå fødevarer, såsom mærkning med varebetegnelse, ingrediensliste, holdbarhed og - forvisse fødevarer - oprindelsesmærkning. Da området for mærkning af fødevarer såledeser totalharmoniseret i EU, kræver indførelsen af krav om mærkning med slagtemetodeen beslutning på EU-plan.Det er imidlertid muligt for virksomhederne at mærke med oplysninger ud over deobligatoriske på frivillig basis. Som virksomhed kan man således vælge at mærke medslagtemetode, hvis man vil tilgodese en potentiel efterspørgsel fra forbrugerne.
Karen Hækkerup
/Lene Carpentier