Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 13. august 2013Sagsnr.: 21697Dok.nr.: 565460
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 18. juli 2013stillet følgende spørgsmål nr. 524 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Erling Bonnesen (V).Spørgsmål 524:
”Hvordan tjekker man, at der ikke overgødskes på arealer, hvorpå der tilføres gødningfra produktion af økologiske æg, buræg m.v.?”Svar:
Jeg har oversendt spørgsmålet til NaturErhvervstyrelsen, der oplyser følgende, som jeghenholder mig til:”Der henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. 520, hvoraf det fremgår, atbegrænsningerne i mængden af gødning, der må udbringes, angår den pågældendevirksomheds samlede forbrug og virksomhedens tilhørende samlede produktionsareal,men der findes ingen begrænsninger i tilførslen af gødning til den enkelte mark, uansetom der er tale om et ikke-økologisk eller økologisk areal.Reglerne om opgørelse af virksomhedens forbrug af husdyrgødning m.v. findes i lov omjordbrugets anvendelse af gødning og om plantedække (LBK nr. 500 af 12. maj 2013)med tilhørende bekendtgørelse for den enkelte planperiode. Reglerne gælder generelt ogomfatter både ikke-økologiske og økologiske bedrifter. Gødning afsat på harmoniarealeraf græssende dyr medregnes i gødningsregnskabet som udbragt.Alle økologer får mindst ét årligt kontrolbesøg af NaturErhvervstyrelsen som led iøkologikontrollen, hvor også bedriftens gødningsanvendelse kontrolleres.”
Karen Hækkerup/Kim Lemming