Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1265531_0001.png
1265531_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 27. juni 2013Sagsnr.: 20977Dok.nr.: 548104
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 27. maj 2013stillet følgende spørgsmål nr. 464 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra (MFU) Anni Mathiesen (V).

Spørgsmål 464:

”Ministeren bedes fremsende en oversigt, der viser samtlige kontroller og tilsyn, derudføres under ministerens ressort, hvilken myndighed, der udfører kontrollen, i hvilkenlov kontrollen eller tilsynet er hjemlet, samt hvorvidt lovgrundlaget er en del af deindgåede forlig. ”

Svar:

Jeg har ved besvarelsen af det stillede spørgsmål lagt til grund, at spørgsmålet vedrører,i hvilket omfang det inden for ministeriets ressortområde er overladt tilforvaltningsmyndigheder i henhold til lovgivningen at foretage administrativ kontrol ogtilsyn med borgere, virksomheder mv.Det er således lagt til grund, at der med spørgsmålet ikke sigtes til indgreb mv., somsker i forbindelse med opklaring og forfølgning af mulige strafbare lovovertrædelser(indgreb inden for strafferetsplejen), og dermed bl.a. heller ikke (sær)myndighedersadgang efter lovgivningen til at udstede såkaldte bødeforelæg.Jeg har endvidere lagt til grund, at der med spørgsmålet ikke sigtes til det tilsyn, som enoverordnet myndighed på ulovbestemt grundlag antages at kunne føre medmyndigheder, der står i et almindeligt underordnelsesforhold til den pågældendemyndighed, ligesom det også er lagt til grund, at der heller ikke sigtes til det tilsyn, somet ministerium antages at kunne føre i form af et såkaldt almindeligt sektortilsyn indenfor dets ressortområde.
./.
Jeg har med henblik på besvarelse af det rejste spørgsmål bedt de to styrelser underFødevareministeriet, Fødevarestyrelsen og NaturErhvervstyrelsen, udarbejde en oversigtover de ønskede oplysninger. Oversigten vedlægges.
Mette Gjerskov
/Lone Faliu
2