Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1183747_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 22. november 2012Sagsnr.: 17909Dok.nr.: 461829
Folketingets Udvalg for Landbrug, Fødevarer og Fiskeri har i brev af 30. oktober 2012stillet følgende spørgsmål nr. 46 (alm. del), som hermed besvares.

Spørgsmål 46:

”Agter regeringen at følge anbefalingen fra DTL, ITD, 3F, DI, Dansk Erhverv samtLandbrug og Fødevarer om ændring af reglerne for transport af levende dyr, så detfremover bliver landmanden og ikke lastbilchaufføren, der har ansvar for, om dyr ertransportegnede?”

Svar:

Jeg kan indledningsvist oplyse, at reglerne om ansvarsfordelingen i forbindelse medtransport af dyr følger af EU’s transportforordning. De forskellige aktørers ansvar kansåledes ikke præciseres gennem nationale lovgivningsinitiativer. Formålet med degældende regler om ansvarsfordelingen er at sikre dyrevelfærden i forbindelse medtransport.Fredag den 2. november 2012 blev der, med opbakning fra samtlige partier i Folketinget,indgået en aftale om veterinærområdet, der skal gælde for de næste fire år frem tiludgangen af 2016.I veterinærforliget er forligspartierne blevet enige om, at kontrolindsatsen for dyr undertransport skal styrkes og optimeres. Derfor bliver der i løbet af forligsperioden udført etserviceeftersyn af kontrolindsatsen i forbindelse med dyretransporter. Som led iserviceeftersynet vil der blive fokuseret på at øge viden om den korrekte tilgang tilvurdering af et dyrs transportegnethed både på korte og lange ruter. Problemstillingernevedrørende dyrs transportegnethed, herunder fordelingen af ansvar mellem transportør,chauffør og landmand ved transport af dyr og klippekortordningen vil blive belyst ogrevurderet i forbindelse med serviceeftersynet.
Mette Gjerskov/Maria Krohn