Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1257973_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 7. juni 2013Sagsnr.: 20750Dok.nr.: 537353
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 13. maj 2013stillet følgende spørgsmål nr. 438 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Lene Espersen(KF).

Spørgsmål 438:

”Da det er forbundet med store administrative omkostninger at ansøge og kontrollerestøtte givet under de minimis-reglerne bedes ministerens oplyse, hvor storeomkostningerne bliver i gennemsnit pr. landbrug fordelt på landmanden ogmyndighederne, og hvem skal betale for det”.

Svar:

En ansøgning om de minimis-støtte medfører begrænsede meromkostninger forlandmanden, idet hovedindholdet i ansøgningen er, at landmanden skal tilkendegive sitønske om at modtage de minimis-støtte på baggrund af de oplysninger, somlandmanden har anført i Fællesskemaet, samt oplyse om eventuel anden de minimis-støtte, som landmanden har modtaget.Meromkostningerne til administration hos Fødevareministeriet som følge af de minimis-støtteordningen udgør samlet 12,4 mio. kr. Merudgifterne vil blive finansieret afFødevareministeriet og Miljøministeriet inden for de eksisterende rammer.
Mette Gjerskov/Ulla Heiden