Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1240609_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 24. april 2013Sagsnr.: 20421Dok.nr.: 522804
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 16. april 2013stillet følgende spørgsmål nr. 406 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stil-let efter ønske fra Lene Espersen (KF), Erling Bonnesen(V), René Christensen (DF) ogMette Bock (LA).

Spørgsmål 406:

”Ministeren bedes redegøre for, hvorfor ministeren ikke i fuldt omfang har informeretFødevareudvalg om EU's stillingtagen i sagen om randzonekompensationen”.

Svar:

Randzonekompensationsordningen blev godkendt af EU-kommissionen i juli 2012.Umiddelbart efter Natur- og Miljøklagenævnet erklærede de statslige vandplaner ugyl-dige, har NaturErhvervstyrelsen henvendt sig skriftligt til EU-Kommissionen for at fåbekræftet, at EU-Kommissionens godkendelse af randzonekompensationsordningen stårved magt trods den midlertidige situation med ugyldige vandplaner. EU-Kommissionenhar bekræftet, at der kan udbetales kompensation, når der igen foreligger gyldige vand-planer.Denne korrespondance er Fødevareudvalget blevet orienteret om, idet jeg den 12. marts2013 til udvalgets orientering oversendte en kopi af NaturErhvervstyrelsens brev til EU-Kommissionen og EU-Kommissionens svar herpå. Jeg stiller mig derfor uforståendeover for spørgernes udsagn om, at jeg skulle have forholdt Fødevareudvalget oplysnin-ger om EU-Kommissionens stillingtagen i sagen.Jeg henviser i øvrigt til min besvarelse af spørgsmål 405 (Alm. del), hvoraf fremgår ennærmere beskrivelse af korrespondancen med EU-Kommissionen om de sædvanligetekniske justeringer af kompensationsordningen, der dog ikke har betydning for selvegodkendelsen af kompensationsordningen.
Mette Gjerskov/Kim Holm Boesen