Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1178921_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 15. november 2012Sagsnr.: 17772Dok.nr.: 461020
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 23. oktober 2012stillet spørgsmål nr. 29, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraLene Espersen (KF).

Spørgsmål 29:

”Er kommunerne forpligtet til at følge den vejledning til definition af vandløb, somNaturstyrelsen og NaturErhvervstyrelsen angiver på deres hjemmesider, hvor derblandt andet står, at vandløbet skal være regelmæssigt vandførende, have en klartafgrænset terrænformation og være vandførende hovedparten af året eller kankommunerne som vandløbsmyndighed selv fastlægge deres egne definitioner af, hvadder kan betegnes som vandløb, herunder f.eks. at der blot skal være vand på et tidspunkti løbet af året?”

Svar:

Til besvarelsen har jeg indhentet bidrag fra Miljøministeriet, ved Naturstyrelsen, somjeg henholder mig til: ”Den beskrivelse af, hvad der kan karakteriseres som et vandløb,som bl.a. er tilgængelig på Naturstyrelsens hjemmeside, er tænkt som en vejledning tilbåde kommuner, andre myndigheder og borgere. Herudover kan kommunerne ogsåinddrage lokale forhold i den konkrete vurdering”.
Mette Gjerskov
/Kim Holm Boesen