Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1178919_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 15. november 2012Sagsnr.: 17772Dok.nr.: 461015
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 23. oktober 2012stillet spørgsmål nr. 28, som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraLene Espersen (KF).

Spørgsmål 28:

”Hvorledes skal den enkelte lodsejer forholde sig, hvis kommunen ikke kan afgøre tvivlom, hvorvidt en terrænformation er et vandløb efter vandløbslovens definition, oglodsejeren derfor ikke kan få en afklaring om, der er krav om randzoner eller ej?”

Svar:

Jeg har til besvarelsen indhentet bidrag fra NaturErhvervstyrelsen, som jeg henholdermig til: ”Det er som udgangspunkt den enkelte lodsejer, der skal vurdere, om devandløb, der findes på vedkommendes ejendom, er et vandløb efter den vejledendebeskrivelse, der er tilgængelig på bl.a. Naturstyrelsens hjemmeside, og dermed omfattetaf randzoneloven. Lodsejeren kan i sager, hvor der er tvivl om, hvorvidt en bestemtterrænformation er et vandløb omfattet af vandløbsloven, kontakte den lokalevandløbsmyndighed (kommunen) med henblik på en vurdering af tvivlsspørgsmålet.Kommunen har den fornødne kompetence hertil”.Jeg vil tilføje, at jeg er opmærksom på, at der kan være kommuner, som af den ene elleranden årsag ikke kunne nå at tage stilling til tvivlsspørgsmål omkring status for etvandløb i relation til vandløbsloven, inden loven trådte i kraft den 1. september 2012.Dette er netop en af grundene til, at jeg har indført det såkaldte ”fjumreår”, hvor derikke vil blive udstedt bødestraf det første år, med mindre man som lodsejer fuldstændigåbenlyst har valgt at ignorere loven.
Mette Gjerskov
/Kim Holm Boesen