Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1225770_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 14. marts 2013Sagsnr.: 19174Dok.nr.: 508244
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 13. februar 2013stillet følgende spørgsmål nr. 210 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stil-let efter ønske fra ikkemedlem af udvalget (MFU) Anni Matthiesen (V).

Spørgsmål 210:

Vil ministeren definere målsætningen for, hvornår en kommune har foretaget det retteantal indberetninger, og hvad der skal ligge til grund for en indberetning?

Svar:

Jeg henviser til svaret på spørgsmål 209 med hensyn til, hvorvidt jeg vil definere mål-sætningen for, hvornår en kommune har foretaget det rette antal indberetninger. Endvi-dere bemærkes, at Rigsrevisionen i Beretning 21/2011 til Statsrevisorerne oplyser, at dehar konstateret, at der i en række kommuner er et urealistisk forhold mellem antallet afudførte krydsoverensstemmelseskontroller og antallet af fundne krydsoverensstemmel-sesovertrædelser.Hvad der skal ligge til grund for en indberetning af en overtrædelse af krydsoverens-stemmelseskrav, er afhængigt af den specifikke lovgivning på de områder, der er omfat-tet af krydsoverensstemmelse. Rammen for indberetning af overtrædelser af de enkeltekrav er nøje beskrevet i ”Vejledning om kontrol med krydsoverensstemmelse”, som ertilgængelig for alle kontrolmyndigheder på NaturErhvervstyrelsen hjemmeside.Krydsoverensstemmelse er baseret på kontrol af over 120 krav, der vedrører miljøfor-hold, dyrevelfærd, dyrs og menneskers sundhed og regler for god landbrugs- og miljø-mæssig stand.Mette Gjerskov
/ Per Faurholt Ahle