Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1178672_0001.png
1178672_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 15. november 2012Sagsnr.: 17933Dok.nr.: 457629
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 11. oktober 2012stillet følgende spørgsmål nr. 21 (Alm. del) som hermed besvares.

Spørgsmål 21:

”Ministeren bedes redegøre for, hvad kontrollen omfatter for fisk, der er solgt på skibet,landes til auktionshallen.”

Svar:

Jeg har forstået spørgsmålet således, at der ønskes en redegørelse for, hvad kontrollenomfatter for fisk, der er solgt, mens fisken stadig befinder sig på fartøjet og efterfølgendelandes til auktionen.NaturErhvervstyrelsen foretager kontrol med fisk og fiskevarer i første omsætningsled.Når styrelsens fiskerikontrollører kontrollerer fisk, som er solgt via en offentligfiskeauktion, mens fisken stadig befinder sig på fartøjet, vil de foretage kontrol af, omfisken er sorteret/klassificeret i overensstemmelse med EU’s handelsnormer. I denforbindelse vurderes fiskens friskhed og størrelse. Endvidere foretages kontrol af, omfisken lever op til de hygiejnemæssige krav ved at tjekke fiskens lugt og udseende.Herudover foretages vægtkontrol, og fremover vil der desuden blive foretaget kontrol af,om EU’s sporbarhedsregler er overholdt.Det er ikke et krav, at fisken bringes ind i selve auktionshallen, når den er solgt. Det ertilstrækkeligt, at auktionsmesteren eller dennes stedfortræder, i forbindelse medlandingen, sikrer sig, at fisken lever op til reglerne.
Den ovenfor nævnte myndighedskontrol foretages i øvrigt også for fisk, som sælges på”almindelige” fiskeauktioner, hvor fisken er landet, før den bliver solgt samt ved kontrolpå kajen af fisk, som sælges direkte fra fartøjet til en opkøber.
Mette Gjerskov/Mette Selchau
2