Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1222649_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, 6. marts 2013Sagsnr.: 19147Dok.nr.: 503168
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 12. februar 2013stillet følgende spørgsmål nr. 205 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Mette Bock (LA).

Spørgsmål 205:

”I vejledningen for Enkeltbetalingsordningen fremgår det, at støtteberettigedearealer skal være arealer, hvor hovedaktiviteten er landbrug året rundt, mener det ministerens vurdering, at dette krav vil være opfyldt for randzoner, nårjordbrugeren ikke råder frit over arealerne og offentligheden har fri adgang?”

Svar:

Jeg har oversendt spørgsmålet til NaturErhvervstyrelsen, der svarer følgende, som jeghenholder mig til: ”De obligatoriske randzoner i medfør af randzoneloven erstøtteberettigede under enkeltbetalingsordningen, hvis reglerne for ordningen er opfyldt.I de fleste tilfælde vil der være tale om reglerne for græsarealer eller reglerne forudyrkede arealer. Offentlighedens adgang og den anvendelsesbegrænsning, der følger afrandzoneloven, har ikke i sig selv betydning for støtteberettigelsen. Hvis ansøgernederimod begynder at etablere egentlige stier og opsætte bænke mv., vil arealet i stedetblive betragtet som et rekreativt område, som ikke er støtteberettiget, dahovedaktiviteten i dette tilfælde ikke længere er landbrug”.
Mette Gjerskov
/Kim Holm Boesen