Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1221904_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 4. marts 2013Sagsnr.: 19143Dok.nr.: 502011
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 11. februar 2013stillet følgende spørgsmål nr. 202 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stil-let efter ønske fra Per Clausen (EL).

Spørgsmål 202:

”I ministerens svar på FLF alm. del – spørgsmål 136 om, hvorvidt indførelsen af FKA idansk fiskeri kan siges at have reduceret discard, skriver ministeren at discard af torsk iSkagerrak stadig er et stort problem grundet bifangst af torsk ved fiskeri efter jomfru-hummer samt ændret migrationsmønster for torsken. Jomfruhummerfiskeriet fandt ogsåsted før indførelsen af FKA. Der er også store problemer med discard af torsk i jomfru-hummerfiskeriet i Kattegat, hvor der ligesom i Skagerrak er en discard af torsk på 50pct. Mener ministeren stadig, at der er belæg for at hævde, at omsættelige kvoter harført til mindre discard, eller er det visse fiskerier der er problemet?”

Svar:

Der er indenfor de sidste 10 år gennemført en række tiltag for at reducere fangst af spe-cielt torsk samt for generelt at reducere discard. DTU Aqua oplyser, at det i praksis ikkeer muligt at vurdere effekten i forhold til discard af de forskellige tiltag, samt at adskillemulige effekter på discard af indførelsen af FKA fra effekterne af de øvrige tiltag. Jeghar i øvrigt heller ikke hævdet, at omsættelige kvoter har ført til mindre discard.Jeg skal endvidere henvise til min besvarelse af FLF alm. del – spørgsmål 136.
Mette Gjerskov
/Henry Damsgaard Lanng