Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1221268_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 1. marts 2013Sagsnr.: 19090Dok.nr.: 501628
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 7. februar 2013stillet følgende spørgsmål nr. 200 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Erling Bonnesen (V).

Spørgsmål 200:

”Er ministeren enig i, at sundhedseffekten i fødevarer burde bygge på produktet somhelhed og ikke et enkelte næringsstof som reglerne er nu?”

Svar:

Som angivet i min besvarelse af spørgsmål 198 vil der i EU blive etablereternæringsprofiler, som vil sikre at usunde produkter ikke må fremhæves som sunde pågrund af deres indhold af enkelte stoffer. Indtil disse profiler etableres vilfødevarelovgivningens vildledningsbestemmelser sikre, at forbrugerne ikke blivervildledt af sundhedsanprisninger på usunde fødevarer.Derudover vil jeg gerne bemærke, at hvis forbrugerne vil have vejledning om sunderevalg af fødevarer, så kan de benytte Nøglehulsmærket i deres valg af fødevarer.Nøglehulsmærket tager udgangspunkt i den ernæringsmæssige sammensætning afproduktet som helhed. Nøglehulsmærket er således en god hjælp for forbrugeren iforhold til at træffe et sundere valg.Mette Gjerskov
/Frederikke Thye