Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1222341_0001.png
1222341_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 5. marts 2013Sagsnr.: 19093Dok.nr.: 501548
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 7. februar 2013stillet følgende spørgsmål nr. 193 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stil-let efter ønske fra Erling Bonnesen (V).

Spørgsmål 193:

”Ministeren bedes, jf. FLF alm. del – bilag 140, redegøre for reglerne på fiskeplejeom-rådet, samt økonomien på området, herunder fordeling af indtægter og udgifter.Endvidere bedes ministeren redegøre for tilskudsreglerne og betalingsreglerne for delta-gelse i de omtalte kurser og give et skøn over, hvor mange der i alt deltager i kurserne.”

Svar:

Jeg kan oplyse, at fiskeplejen er en selvfinansieret ordning via indtægterne fra lystfisker-og fritidsfiskertegn. Fiskeplejen har til formål at fremme den naturlige reproduktion affiskebestandene. Indsatsen under fiskeplejen omfatter i henhold til § 61 i fiskerilovenudsætning af fiskeyngel, sættefisk og forbedring af fiskenes leveforhold samt foranstalt-ninger og forskning, der i øvrigt har betydning for den naturlige reproduktion, vækst mv.af fiskebestandene. Midlerne anvendes endvidere til administration og information omfiskeplejen og fisketegnsordningen for lyst- og fritidsfiskere.I henhold til § 62 i fiskeriloven udarbejdes der for hvert år en såkaldt ”Handlingsplan forFiskepleje”. Planen indeholder samtlige aktiviteter under hele fiskeplejen, herunder øko-nomien på området og anvendelse af indtægterne fra lystfisker- og fritidsfiskertegn. Et afprojekterne under handlingsplanen vedrører kurser i henholdsvis vandløbsrestaureringog elfiskeri.NaturErhvervstyrelsen giver tilsagn om tilskud til de indsatser, som fremgår af hand-lingsplanen. I tilsagnet fastsættes de vilkår, der gælder for det enkelte tilskud.
NaturErhvervstyrelsen har oplyst, at tilsagn om tilskud til fiskeplejeprojekter, herunderkurset i vandløbsrestaurering, foretages i henhold til ”Regler for udbetaling af tilskud ogaflæggelse af regnskab for forskningsprojekter, der finansieres af NaturErhvervstyrel-sens tilskudsbevillinger under Finanslovens § 24.37.40.10”. Reglerne indeholder bl.a.retningslinjer for rapportering om projektet og om regnskab og godkendelse af projekt-ændringer.NaturErhvervstyrelsen har oplyst, at det fremgår af ”Handlingsplan for Fiskepleje” un-der det pågældende projekt, at der hvert år afholdes 1-2 vandløbsrestaureringskurser medca. 20 deltagere pr. gang.I øvrigt henviser jeg til min besvarelse af spørgsmål 194 (Alm. del).
Mette Gjerskov
/Stina Østergaard Gmür
2