Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1224451_0001.png
1224451_0002.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, 12. marts 2013Sagsnr.: 19045Dok.nr.: 503547
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 5. februar 2013stillet følgende spørgsmål nr. 187 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Mette Bock (LA).

Spørgsmål 187:

”Ministeren udtalte den 16. januar 2013: "Øh Lene spørger, om der foreligger en god-kendelse fra Kommissionen, og det gjorde der jo, altså der lå - ganske som der står iloven, så har vi bedt om at få det godkendt at Kommissionen, og hvad hedder det, denog den ordning er så godkendt og alt er på det rene, og så sker der den her ændring afvandplanerne, og så har vi altså bare sendt den ned til Kommissionen en gang til, fordinu går vi altså med livrem og seler. Så man kan sige, at vi står altså sådan set bare isamme situation, som vi gjorde da randzoneloven trådte i kraft, at vi jo har en forvent-ning om, at Kommissionen godkender det.", jf. FLF alm. del samrådsspørgsmål M. Mi-nisteren bedes oplyse, om det skal forstås sådan, at der ikke forelå en godkendelse afstøtteordningen, da randzoneloven trådte i kraft, men at denne først blev opnået senereog i givet fald hvornår samt bekræfte, at Fødevareudvalget og Miljøudvalget samt deberørte lodsejere kan opnå kopi af korrespondancen, herunder godkendelsen eller be-grunde hvorfor korrespondance og godkendelse holdes hemmelig.”

Svar:

Randzoneloven L 158 blev vedtaget i Folketinget den 26. maj 2011, kompensationsord-ningen for randzoner blev godkendt af EU-Kommissionen den 20. juli 2012, og randzo-neloven trådte som bekendt i kraft den 1. september 2012. Godkendelsen forelå således,da randzoneloven trådte i kraft.
Ansøgningen til EU-Kommissionen om at godkende kompensationsordningen for rand-zoner som en del af Landdistriktsprogrammet, samt EU-Kommissionens godkendelseog kommunikationen omkring samme er vedlagt mit svar.
Mette Gjerskov
/Kim Holm Boesen./. Vedlagt:1. NaturErhvervstyrelsens ansøgning om indførelse af kompensationsordning vedr.randzoner.2. Modification submission template.3. Beregningsgrundlag for etablering af randzoner.4. Bilag til beregningsgrundlag.5. Code of the measure.6. EU-Kommissionens kvitteringsskrivelse.7. EU-Kommissionens kommentarer til notifikation.8. Uformelle drøftelser og afklaringer.9. Uformelle drøftelser og afklaringer.10. Uformelle drøftelser og afklaringer.11. Code of the measure.12. Mail med generelle kommentarer.13. Mail med generelle kommentarer.14. Mail med generelle kommentarer.15. Mail med generelle kommentarer.16. Mail med generelle kommentarer.17. Mail med generelle kommentarer.18. – 44 mails der indeholdende diverse drøftelser mellem NaturErhvervstyrelsen ogEU-Kommissionen.
2