Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1176492_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 9. november 2012Sagsnr.: 17684Dok.nr.: 456995
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 10. oktober 2012stillet følgende spørgsmål nr. 16 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Mette Bock (LA).

Spørgsmål 16:

”Vil ministeren oplyse, hvad NaturErhvervstyrelsen vil lægge til grund for deresafgørelse i de tilfælde, hvor plantesammensætningen bestemmer en søs afgrænsning,når DCE Århus Universitet på en forespørgsel fra Videncenter for Landbrug har oplyst,at der ikke kan opstilles en entydig liste over, hvilke planter der kan betegnes som vand-og sumpplanter?”

Svar:

Jeg har indhentet et bidrag fra NaturErhvervstyrelsen, som jeg henholder mig til:”Denne problemstilling vil kun vedrøre de søer, der ikke har en tydelig kronekant. Manskal i vurderingen af overgangen se på plantesammensætningen generelt ogsammenholde den med de øvrige forhold på stedet, f.eks. jordbundens beskaffenhed,højde over vandspejl og afstanden til vandspejlet. Der vil i hver sag være tale om enkonkret vurdering”.Jeg vil tilføje, at det er klart, at det såkaldte ”fjumreår” også vil gælde for de tilfælde,hvor der opstår berettiget tvivl om klassificeringen af søer.
Mette Gjerskov
/Kim Holm Boesen