Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1176490_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København den 9. november 2012Sagsnr.: 17684Dok.nr.: 456993
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 10. oktober 2012stillet følgende spørgsmål nr. 15 (Alm. del) som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra Mette Bock (LA).

Spørgsmål 15:

”Vil ministeren oplyse, om NaturErhvervstyrelsen vil foretage en besigtigelse forud foren evt. afgørelse af, om en sø er større eller mindre end 100 m2, og dermed om den skalhave randzoner eller ej?”

Svar:

Jeg har indhentet bidrag fra NaturErhvervstyrelsen, som jeg henholder mig til: ”Iforhold til søer med en klar kronekant forudsættes det, at landmanden selv kan foretageen opmåling enten direkte eller via opmålingsfunktionen i NaturErhvervstyrelsens it-system IMK2.I forhold til søer uden en klar kronekant gælder de samme afgrænsninger som vednaturbeskyttelseslovens § 3, og landmanden kan her spørge kommunen om, hvorvidtsøen er omfattet af naturbeskyttelsesloven. Hvis dette er tilfældet, vil den også væreomfattet af randzoneloven.Styrelsen har efter opfordringer fra erhvervet, netop udsendt en faglig nyhed, hvor disseforhold er tydeliggjort”.
Mette Gjerskov
/Kim Holm Boesen