Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1202844_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 9. januar 2013Sagsnr.: 18611Dok.nr.: 480179
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 14.12.2012 stilletfølgende spørgsmål nr. 111 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra ikkemedlem af udvalget (MFU) Liselotte Blixt (DF).

Spørgsmål 111:

”Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt det stadig er intensionen, som nævnt i”Evaluering af Handlingsplan for Campylobacter i slagtekyllinger 2008-2012”, at derskal fastsættes klare mål for indsatsen mod Campylobacter-positive danske kyllinger, ogat dette mål særligt skal have til hensigt at fokusere på partier med høje koncentrationeraf Campylobacter, som udgør det største sundhedsmæssige risiko?”

Svar:

Jeg kan oplyse, at det i evalueringen af den seneste handlingsplan, somFødevarestyrelsen udsendte i sommeren 2012, blev anbefalet at sætte mål forforekomsten af campylobacter i flokke og i det ferske kød. Det er absolut intentionen, atder skal sættes klare mål, både for flokkene og for kødet. Da det har vist sig, at flokkeneudgør en kilde, som giver anledning til sygdom ad andre smitteveje end via kød, er detnødvendigt at sætte mål begge steder.Handlingsplanen er stadig under udarbejdelse, så jeg kan ikke udtale mig præcist om,hvordan målene sættes. Det er dog væsentligt, at målene bidrager til en reduktion iantallet af sygdomstilfælde, som kan tilskrives danskproduceret kyllingekød.
Mette Gjerskov
/Lene Carpentier