Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1202841_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 9. januar 2013Sagsnr.: 18611Dok.nr.: 480178
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 14.12.2012 stilletfølgende spørgsmål nr. 110 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stilletefter ønske fra ikkemedlem af udvalget (MFU) Liselotte Blixt (DF).

Spørgsmål 110:

”Er det ministerens plan, at kyllingeslagterierne fremadrettet skal have metodefrihed tilselv at vælge metode til reduktion af Campylobacter, når det har vist sig, atkyllingeslagterier ikke selv gør brug af den med Fødevarestyrelsen aftalte metode, fordidanskernes forbrugsmønstre ændrer sig?”

Svar:

Jeg kan oplyse, at der i den kommende handlingsplan arbejdes for fastsatte mål og formetodefrihed til at nå målene. Det er en model, der med succes er anvendt i andrehandlingsplaner, og den giver de forskellige aktører mulighed for at anvende de midler,der bedst passer i produktionen. En sådan metodefrihed kombineres typisk medevaluering undervejs i forløbet, så der er mulighed for at foretage de justeringer, sommåtte være nødvendige for at nå målet.
Mette Gjerskov
/Lene Carpentier