Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
FLF Alm.del
Offentligt
1202802_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 9. januar 2013Sagsnr.: 18504Dok.nr.: 480458
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 14. december2012 stillet følgende spørgsmål nr. 103 (Alm. del), som hermed besvares. Spørgsmåleter stillet efter ønske fra René Christensen (DF).

Spørgsmål 103:

”Ministeren bedes redegøre for, på hvilken måde og i hvilket omfang vildtfanget fiskindgår i de 60 pct., som er målsætningen for anvendelse af økologiske produkter ioffentlige køkkener.”

Svar:

Jeg kan oplyse, at der ved opgørelsen af anvendelsen af økologiske produkter i deoffentlige køkkener tages udgangspunkt i den beregningsmetode, som ligger bagFødevarestyrelsens økologiske spisemærker, hvor sølv-mærket viser en økologiandel påminimum 60 procent.Ved opgørelsen af økologiandelen til det økologiske spisemærke ses der i dag helt bortfra de vildtfangede fisk. Det skyldes, at de vildtfangede fisk - ligesom salt og vand -efter økologilovgivningen aldrig kan betragtes som økologiske. Det overvejes dog iøjeblikket, om de vildtfangede fisk fremover skal tælle med i regnskabet som ikke-økologisk ved beregningen af økologiandelen.
Mette Gjerskov
/Caroline D. Nordentoft