Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2012-13
FIV Alm.del
Offentligt
1258642_0001.png
1258642_0002.png
Ministeren
Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående UddannelserFolketingetChristiansborg1240 København K
I brev af 13. maj 2013 har udvalget efter ønske fra Vivi Kier (KF) stillet mig føl-gende spørgsmål:Spørgsmål nr. 152 (Alm. del)
10. juni 2013

Ministeriet for Forskning,

Vil ministeren klargøre, om det kan være lovligt at lave overgangsordningerfor de tvangsoverflyttede studerende på læreruddannelsen, som fjerner alleredeopnåede ECTS points, og som har moduler på kun 6 ECTS point? I forlængelseheraf bedes ministeren svare, om det sikrer god kvalitet og en godovergang, at de tvangsoverflyttede studerende stadig skal underlæggesECTS-rammen på 240 point, jf. ministerens svar på spm. S1518 og S1520?SvarLad mig indledningsvis understrege, at jeg ikke er bekendt med situationer, hvorlærerstuderende skulle være blevet frataget gennemførte ECTS-fastsatte fagele-menter som følge af overgangsordningerne. En sådan handling vil være i strid medloven.I forhold til spørgsmålet om modulstørrelser, der afviger fra bekendtgørelsens reg-ler, så gælder der særlige hensyn i forbindelse med overgangsordninger. Det ervigtigt, at overgangsordningerne kan udvise størst mulig hensyn til de studerende,som bliver omfattet af disse ordninger. Det betyder blandt andet, at det kan vise signødvendigt at oprette fagmoduler på forskellige størrelser for at kunne konverteretil den nye uddannelse. Så længe dette udbud af særlige moduler er et led i enovergangsordning, er der ikke tale om et lovbrud.Hvad angår spørgsmålet om, hvorvidt den faglige kvalitet kan sikres på overgangs-ordningerne indenfor den eksisterende ramme på 240 ECTS point, så mener jeg iudgangspunktet, at denne ramme giver professionshøjskolerne alle muligheder forat sikre kvaliteten af de lærerstuderendes uddannelse.For at øge fleksibiliteten på overgangsordningerne og imødekomme de lærerstude-rende, der måtte have behov herfor, har jeg dog givet mulighed for, at studerendepå disse ordninger kan tage ekstra ECTS, hvis de tilmelder sig ledige pladser påeksisterende moduler på læreruddannelsen.Det er mit indtryk, at professionshøjsko-lerne stiller sig positive i forhold til at bruge denne mulighed for at imødekommede studerendes behov.

Innovation og Videregående

Uddannelser

Slotsholmsgade 10PostPostboks 21351015 København KTelefonTelefaxE-postNetstedCVR-nr.3392 97003332 3501[email protected]www.fivu.dk1680 5408
Ref.-nr.
13/009758-05
Side1/2
Studerende,som har fundet det nødvendigt at gøre brug af denne mulighed, vil af-slutte deres læreruddannelse med mere end 240 ECTS point, og de ekstra ECTS vilfremgå af deres eksamensbevis eller et bilag hertil.
Med venlig hilsen
Morten Østergaard

Ministeriet for Forskning,

Innovation og Videregående

Uddannelser

Side2/2