Finansudvalget 2012-13
FIU Alm.del
Offentligt
1282385_0001.png
Folketingets FinansudvalgChristiansborg
Finansministeren
20. september 2013
Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 393 (Alm. del) af 22. juli2013 stillet efter ønske fra René Christensen (Dansk Folkeparti)

Spørgsmål

Hvordan vil finansministeren sikre, at de mange milliarder, der i de kommendeår skal finansiere de store statslige byggeprojekter giver danske arbejdspladser?

Svar

Regeringen har siden sin tiltrædelse gennemført en række initiativer, som bidragertil at understøtte vækst og beskæftigelse, herunder massive løft og fremrykning afoffentlige investeringer og politisk initierede investeringer i blandt andet offentligeselskaber, almene boliger mv. Det planlagte offentlige investeringsniveau i 2014overgås kun i nyere tid af niveauet i 2012.Regeringen er samtidig meget optaget af at sikre, at den danske arbejdsstyrke harrelevante kvalifikationer og dermed gode muligheder for beskæftigelse. Regerin-gen har derfor nedsat et ekspertudvalg, som skal komme med anbefalinger omuddannelsesindsatsen over for ledige set i lyset af de offentlige infrastrukturinve-steringer. Endvidere er der medVækstplan DKafsat 1 mia. kr. til en styrkelse afvoksen- og efteruddannelsesindsatsen.Hvad angår udbud af større statslige byggeprojekter skal disse holdes indenforrammerne af EU-retten, der blandt andet indeholder regler for indkøb af varer,tjenesteydelser og bygge- anlægsopgaver, der er over grænseværdien for EU-udbud.I den forbindelse skal det bemærkes, at der ikke indenfor rammerne af EU-rettenkan sigtes efter at indgå kontrakt med en dansk entreprenør af hensyn til at skabeflest mulige danske arbejdspladser.Med venlig hilsenFinansministeren