Finansudvalget 2012-13
FIU Alm.del
Offentligt
1197167_0001.png
Folketingets FinansudvalgChristiansborg
Finansministeren
17. december 2012
Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 124 (Alm. del – §7) af 7.december 2012 stillet efter ønske fra Ole Birk Olesen (LA)

Spørgsmål

Kan ministeren bekræfte, at dynamiske effekter (også kaldet adfærdsvirkninger)indgår som en del af finansieringen af skatteaftalen fra juni 2012, jf. tabel 1 i Aftaleom skattereform 2012?

Svar

Aftale om skattereformfra juni 2012 indebærer en varig forøgelse af beskæftigelsen,der med usikkerhed er skønnet til 15.800 personer. De dynamiske virkninger afskatteaftalen skønnes isoleret set at indebære en varig forbedring af de offentligefinanser på ca. 3,4 mia. kr.Skattenedsættelserne, som indgår i aftalen, er fuldt finansieret opgjort i varig virk-ning efter tilbageløb og før indregning af dynamiske virkninger. De dynamiskevirkninger af skatteaftalen indgår således ikke i finansieringen af skattenedsættel-serne.Skattenedsættelserne er blandt andet aftalt finansieret gennem lavere udgifter tilforsvaret for 2,7 mia. kr. og en forudsat besparelse på Danmarks bidrag til EU på1 mia. kr. Den resterende finansiering af skattenedsættelserne omfatter blandt an-det regulering af visse afgifter, en lavere opregulering af overførselsindkomstermv.Skatteaftalens dynamiske virkninger er aftalt disponeret til målrettede forbedringerfor folkepensionister (”ældrecheck”) og førtidspensionister (adgang til frivilligovergang til ny førtidspensionsordning for førtidspensionister på gammel ord-ning) for i alt ca. 0,7 mia. kr., mens de resterende ca. 2,7 mia. kr. af aftalens dyna-miske virkninger medgår til at finansiere en øget offentlig forbrugsvækst.Med venlig hilsenBjarne Corydon