Finansudvalget 2012-13
FIU Alm.del
Offentligt
1199107_0001.png
Folketingets FinansudvalgChristiansborg
FinansministerenDen 19. december 2012
Svar på Finansudvalgets spørgsmål nr. 122 (Alm. del) af 7.december 2012 stillet efter ønske fra Kristian Thulesen Dahl (DF)

Spørgsmål

”Vil ministeren redegøre for – som udøver af statens ejerskab – om han er enigmed SAS i, at lavprisselskaber som Norwegian og Ryanair kan flyve så billigt pågrund af spekulation i skatteregler, og vil ministeren sikre en undersøgelse af det-te?”

Svar

Luftfartsselskaber skal, ligesom enhver anden type selskaber, overholde de gæl-dende regler, herunder på skatte-området.Problemstillingen vedrørende luftfartsselskabers skatteforhold er ikke unik forSAS, Norwegian eller Ryanair – det er et internationalt spørgsmål. Luftfarten regu-leres i forvejen på EU-niveau, og konkurrencemæssige udfordringer i forhold tilbl.a. skat er spørgsmål, som EU-staterne skal håndtere i fællesskab.Skatteministeriet har oplyst, at SKAT er opmærksom på problemstillingerne om-kring flyselskaberne og deres anvendelse af underleverandører, vikarbureauer mv.,og området indgår i SKATs planlagte indsatsaktiviteter for 2013.SKAT er i dialog med sine nordiske kolleger om, hvilke udfordringer de enkeltelande møder i forhold til beskatning. Globalisering og arbejdskraftens fri bevæge-lighed på tværs af grænser skaber tilsvarende problemstillinger på en række områ-der. Der er derfor ikke tale om et nyt fænomen, men et forhold, som SKAT alle-rede håndterer på en række områder.Med venlig hilsenBjarne Corydon