Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13
ERU Alm.del
Offentligt
1283663_0001.png
1283663_0002.png
Ministeren
Erhvervs-, Vækst- og EksportudvalgetFolketingetChristiansborg1240 København K
I brev af 6. september 2013 har udvalget efter ønske fra Kim Andersen stillet migfølgende spørgsmål:Spørgsmål nr. 417 (Alm. del - bilag 339)Hvilke initiativer vil ministeren tage for at sikre, at Teknologisk Institut eller andreGTS’er ikke i fremtiden modarbejder eksisterende virksomheder, jf. beskrivelsen iERU alm. del – bilag 339?SvarSom det fremgår af svar på alm. del spørgsmål 416, er formålet med de godkendteteknologiske serviceinstitutter (GTS-institutterne) at fremme forskning,teknologiudvikling, innovation, vækst, internationalisering og beskæftigelse idanske virksomheder.Efter lov om teknologi og innovation er det Rådet for Teknologi og Innovation, derfører tilsyn med GTS-institutterne. Det er også Rådet for Teknologi og Innovation,der indstiller til mig, hvilke institutter der kan godkendes.Rådet indgår hvert tredjeår resultatkontrakter med de ni GTS-institutter om forskning, udvikling af ny videnog skabelse af nye teknologier.Inden indgåelse af resultatkontrakter mellem rådet og GTS-institutternegennemføres en åben, transparent og national dialog med virksomheder,forskningsinstitutter, uddannelsesinstitutioner, erhvervs- ogarbejdstagerorganisationer og øvrige interessenter om, hvilke kontrakter rådet børindgå med institutterne. Der er fuld åbenhed om de treårige resultatkontrakter, somer offentliggjort påwww.bedreinnovation.dk.Det er naturligvis vigtigt, at GTS-nettet understøtter virksomhedernes behov forinnovation, vækst og udvikling. Dette sikres ved den åbne nationale høring ogdialog om GTS-institutternes resultatkontrakter kombineret med et sæt afretningslinjer for godkendelse af GTS-institutter og ved et adfærdskodeks for GTS-institutterne. Derudover er der løbende en tæt dialog og opfølgning mellem GTS-institutterne på den ene side og Rådet for Teknologi og Innovation samt Styrelsenfor Forskning og Innovation på den anden side. GTS-nettets resultater præsenteresdesuden i et årligt performanceregnskab og i økonometriske effektmålinger mv.
25. september 2013

Ministeriet for Forskning,

Innovation og Videregående

Uddannelser

Slotsholmsgade 10PostPostboks 21351015 København KTelefonTelefaxE-postNetstedCVR-nr.3392 97003332 3501[email protected]www.fivu.dk1680 5408
Ref.-nr.
13/026379-06
Side1/2
Det er således min vurdering, at Rådet for Teknologi og Innovation har fokus på atsikre, at GTS-institutterne lever op til deres mission og formål om at fremmeinnovation og vækst i virksomhederne, samt at rådet som tilsynsmyndighedforholder sig til konkrete klagepunkter.
Med venlig hilsen
Morten Østergaard

Ministeriet for Forskning,

Innovation og Videregående

Uddannelser

Side2/2