Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13
ERU Alm.del
Offentligt
1241710_0001.png
ERHVERVS- OGVÆKSTMINISTEREN
25. april 2013

Besvarelse af spørgsmål 267 alm. del stillet af Erhvervs-, Vækst- og

Eksportudvalget den 22. marts 2013.

Spørgsmål:

Ministeren bedes oplyse, hvilken betydning dansk gastronomi vurderes athave i forhold til øget produktudvikling i fødevareerhvervet samt tekno-logiudvikling i fødevareindustrien.

Svar:

Til brug for besvarelse af spørgsmålet har jeg indhentet svar fra Fødeva-reministeriet, som oplyser, at:”Den danske fødevareklynge er kendetegnet ved et tæt samarbejde i helekæden. En fremsynet og innovativ dansk gastronomi vil have en afsmit-tende effekt for hele klyngen, om end det kan være vanskeligt at kvantifi-cere effekten. Dansk gastronomi indgår således i samspil med andre fak-torer, der påvirker produkt- og teknologiudviklingen i fødevareklyngen.Danske kokke er bl.a. afhængige af høj fødevaresikkerhed og gode råva-rer for at kunne lave mad i verdensklasse. Det stiller krav til kvalitet ogproduktion, som kan bidrage til at drive en produkt- og teknologiudvik-ling i klyngen.Et konkret eksempel herpå er samarbejdet mellem en række kokke franogle af Danmarks bedste restauranter og Danish Crown om udviklingenaf konceptet ”Guldrummet”. Guldrummet leverer kødprodukter og ser-vice af høj kvalitet, mens Danish Crown får feedback og sparring frakokkene, hvilket giver virksomheden inspiration til yderligere produkt-udvikling mv.Tilsvarende kan nævnes Arlas osteserie Unika, som i første omgang erblevet markedsført og solgt via danske restauranter.”
ERHVERVS- OGVÆKSTMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K
Tlf.FaxCVR-nr
33 92 33 5033 12 37 7810 09 24 85
[email protected]www.evm.dk