Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13
ERU Alm.del
Offentligt
1241706_0001.png
ERHVERVS- OGVÆKSTMINISTEREN
25. april 2013

Besvarelse af spørgsmål 266 alm. del stillet af Erhvervs-, Vækst- og

Eksportudvalget den 22. marts 2013.

Spørgsmål:

Ministeren bedes oplyse, hvilken betydning udviklingen inden for danskgastronomi vurderes at have på danske forbrugeres efterspørgsel efterdanske kvalitetsfødevarer.

Svar:

Til brug for besvarelse af spørgsmålet har jeg indhentet svar fra Fødeva-reministeriet, som oplyser:”Fødevareministeriet er ikke i besiddelse af et datagrundlag, der kan do-kumentere, hvilken betydning udviklingen inden for dansk gastronomihar på danske forbrugeres efterspørgsel efter danske kvalitetsfødevarer.Der er dog næppe tvivl om, at den positive udvikling inden for danskgastronomi også smitter af på de danske forbrugere. Inden for gastrono-mien har eksempelvis Restaurant Noma, der åbnede i 2003, haft et stortfokus på at anvende nordiske råvarer, og andre restauranter har sammefokus.Ligeledes har Danmarks deltagelse og resultater i verdensmesterskabetfor kokke, Bocuse d’Or, fået stor opmærksomhed i medierne. Dette måformodes at øge danske forbrugeres interesse for danske kvalitetsfødeva-rer og dermed også efterspørgslen af disse.”
ERHVERVS- OGVÆKSTMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K
Tlf.FaxCVR-nr
33 92 33 5033 12 37 7810 09 24 85
[email protected]www.evm.dk