Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13
ERU Alm.del
Offentligt
ERHVERVS- OGVÆKSTMINISTEREN
25. april 2013
Besvarelse af spørgsmål 265 alm. del stillet af Erhvervs-, Vækst- og
Eksportudvalget den 22. marts 2013.
Spørgsmål:
Ministeren bedes oplyse, hvilken betydning udviklingen inden for danskgastronomi vurderes at have for danskernes restaurationsbesøg.Svar:
Den øgede opmærksomhed på udviklingen inden for dansk gastronomivurderes at kunne have en positiv effekt på danskernes restaurantbesøgog danskernes ønske om gode danske gastronomiske oplevelser.Danmark er kommet på det gastronomiske verdenskort med magasinetRestaurant Magazine’s kåring af Noma som verdens bedste restaurant desidste tre år. Tildelingen af Michelin-stjerner til danske restauranter er enflot præstation og giver et godt rygstød til branchen.Oplysninger fra Horesta viser, at danskerne i 2010 foretog ca. 48 millio-ner restaurantbesøg. Dette svarer til en stigning på 5,2% fra året før.Ser man på udviklingen i danskernes restaurantbesøg ifølge Horesta fra2001 til 2010, topper antallet af besøg med ca. 51 millioner i 2006. I 2001foretog danskere ifølge samme undersøgelse ca. 41 millioner restaurant-besøg.Udviklingen i besøgstallene har således været forholdsvist stabilt med enopadgående tendens, som formentlig afspejler den generelle økonomiskeudvikling i samfundet.
ERHVERVS- OGVÆKSTMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K
Tlf.FaxCVR-nr
33 92 33 5033 12 37 7810 09 24 85