By- og Boligudvalget 2012-13
BYB Alm.del
Offentligt
1174807_0001.png
1174807_0002.png
Folketingets By- og Boligudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 6. november
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Under henvisning til Folketingets By- og Boligudvalgs brev af 29. okto-ber 2012 følger hermed social- og integrationsministerens endeligesvar på spørgsmål nr. 9 (BYB Alm. del). Spørgsmålet er stillet efterønske fra Karina Adsbøl (DF).
JUB/ J.nr. 2012-7896
Spørgsmål nr. 9:”Med henvisning til vedhæftede henvendelse bedes ministeren oplyse, hvor-dan ministeren vil sikre, at udløbet af en driftsaftale mellem kommune oglejer sker på en human måde og på en måde, hvor lovgivningen overholdesog ikke går ud over beboerne.”
Svar:Jeg lægger til grund for mit svar, at spørgsmålet alene omfatter hjælp ogstøtte efter serviceloven, der hører under Social- og Integrationsministeriet,og dermed ikke omfatter forhold i relation til boligfællesskabet forstået somden bygningsmæssige ramme. Spørgsmålet i relation til sidstnævnte hørerunder Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter.Det fremgår af § 15 i lov om retssikkerhed og administration på det socialeområde, at kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordankommunen skal planlægge og udføre sin virksomhed på det sociale område.Som en konsekvens af denne regel må borgere acceptere, at den kommu-ne, der har pligt til at yde dem hjælp efter serviceloven, vælger en ny leve-randør af hjælpen.Det skal dog understreges, at kommunalbestyrelsen også har ansvar for atsikre, at borgerne modtager den hjælp og støtte, som de har krav på efterserviceloven og efter den afgørelse, som kommunalbestyrelsen har truffetom hjælp i forhold til den enkelte borger. Dette gælder også, når kommu-nens leverandør af hjælpen erstattes med en anden.
2
Det fremgår af den henvendelse, som var vedlagt spørgsmålet, at kommu-nen har modtaget beboernes klage over, at hjælpen ændres fra ”døgnhjælp”til ”punkthjælp”.Jeg lægger derfor til grund, at sagen nu verserer i klagesystemet, og vil der-for ikke kommentere sagen yderligere.
Karen Hækkerup
/ Hanne Stig Andersen