By- og Boligudvalget 2012-13
BYB Alm.del Bilag 27
Offentligt
1190473_0001.png
1190473_0002.png
Dato:Sagsnr.:Dok id:
15. november 20122012 - 3998370965
Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik
Ministeren for by, bolig og landdistrikters besvarelse af spørgsmål nr. 89 UUI, alm. del.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Martin Henriksen (DF).Spørgsmål nr. 89:Under henvisning til artiklen ”Fem muslimer blokerer for juletræ”, bragt på hjemmesiden SjællandsNyheder www.sn.dk den 7. november 2012, bedes ministeren oplyse, om han som en følge af det, derbeskrives i artiklen, vil rette henvendelse til bestyrelsen i det omtalte boligområde og understrege, atregeringen forventer et minimum af respekt for Danmark, danskerne og de danske traditioner, og atdenne respekt bør afspejles i de beslutninger, som bestyrelsen træffer. Herudover bedes ministerenundersøge omfanget på landsplan af den i artiklen nævnte problemstilling. http://www.sn.dk/http://www.sn.dk/Fem-muslimeraflyser-dansk-julehygge/Fredensborg/artikel/235578julehygge/Fredensborg/artikel/235578.Svar:
Jeg synes, at afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge har truffet en uklog beslutning om ikke at sætte etjuletræ op i år. Så vidt jeg er oplyst, har der været juletræ i afdelingen de sidste mange år, og de fflestebeboere er glade for den tradition. Jeg kan også godt forstå, at etnisk danske beboere synes, det ermærkeligt, at man kan holde Eid--fest, men ikke kan sætte et juletræ op. Derfor vil jeg, som jeg ogsåhar nævnt tidligere i debatten om denne sag, appellere til, at man revurderer beslutningenbeslutningen.I almene boligafdelinger er det en del af beboerdemokratiet, at afdelingsmødet (hvor alle lejere errepræsenteret) godkender det årlige driftsbudget og vælger en afdelingsbestyrelse.Boligorganisationens bestyrelse påser, at afdelingsbestyrelsens beslutninger og handlinger er ioverensstemmelse med gældende regler og afdelingsmødets beslutninger. KommunKommunalbestyrelsenfører tilsyn med boligorganisationen. Jeg har stor respekt for dette beboerdemokrati som jeg anser forbeboerdemokrati,særdeles værdifuldt for såvel det danske folkestyre som for integrationen af nydanskere. Jeg har iøvrigt ingen muligheder for at blande m ig i de enkelte afdelingsbestyrelsers konkrete beslutninger.migDerimod vil jeg som sagt gerne appellere til, at afdelingsbestyrelsen i Egedalsvænge revurderer deresbeslutning. Demokratiet omfatter også, at man tager hensyn til mindretallets ønsker og behov. Detgælder naturligvis uanset, hvem der udgør flertallet henholdsvis mindretallet.
Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dkhavn
Der findes i sagens natur ingen central registrering af de ca. 7.000 afdelingsbestyrelsers beslutninger,men jeg kan oplyse, at jeg ikke er bekendt med andre sager af lignende karakter.
Med venlig hilsen
Carsten Hansen

2

af

2

Gammel Mønt 4 ¶ 1117 København K ¶ T +45 33 92 29 00 ¶ E [email protected] ¶ www.mbbl.dk