Beskæftigelsesudvalget 2012-13
BEU Alm.del
Offentligt
1290291_0001.png
Folketingets BeskæftigelsesudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
Beskæftigelsesudvalget har i brev af 18. september 2013 stillet følgende spørgsmålnr. 498 (BEU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraJoachim B. Olsen (LA).

Spørgsmål nr. 498:

15. oktober 2013J.nr. 2013-8765
”Vil ministeren oplyse, om der hidtil er eksempler på, at en kommune har frakendten fleksjobber retten til fleksløntilskud, fordi arbejdsevnen ikke udnyttes tilstræk-keligt i det konkrete job?”

Endeligt svar:

Der er ikke offentliggjort afgørelser fra Ankestyrelsen, hvor en kommune har fra-kendt retten til fleksløntilskud på grund af utilstrækkelig udnyttelse af arbejdsev-nen.Det er jobcenteret, der godkender det konkrete fleksjob. Hvis jobcenteret har god-kendt et fleksjob for en periode på fem år på færre timer, end personen kan arbejdei det konkrete job, kan jobcenteret ikke med den begrundelse trække godkendelsentilbage inden for den 5-årige periode – og dermed frakende retten til fleksløn-tilskud. Men jobcenteret kan tilbyde et fleksjob, der bedre matcher personens ar-bejdsevne. Efter udløbet af 5-års-perioden kan jobcenteret vurdere, at fleksjobberenskal have et fleksjob på flere timer, som bedre matcher arbejdsevnen.Det er derfor vigtigt, at jobcenteret sikrer sig, at fleksjobberen udnytter sin arbejds-evne bedst muligt, således som det fremgår af reglerne. Det er sigtet, at fleksjobbetskal matche den ansattes arbejdsevne, og at det i øvrigt ved opfølgningerne skalvurderes, om arbejdsevnen kan udvikles. Det er dog ikke altid muligt for jobcente-ret at finde et fleksjob, der præcist matcher borgerens arbejdsevne. Det skal derforindgå i den konkrete vurdering, at der kan være tilfælde, hvor det er bedre med enansættelse på færre timer, end arbejdsevnen rækker til.Hvis jobcenteret vurderer, at jobbet ikke skal bevilges som et fleksjob, fordi for-skellen mellem det, som den pågældende kan arbejde, og arbejdstiden er for stor,kan personen modtage ledighedsydelse med fradrag for lønindtægter mv. i jobbetefter lov om aktiv socialpolitik. Den pågældende skal fortsat selv være aktivt ar-bejdssøgende og stå til rådighed for et rimeligt fleksjob.
Venlig hilsen
Mette Frederiksen