Beskæftigelsesudvalget 2012-13
BEU Alm.del
Offentligt
1287861_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
27. september 20132013-2657
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 5. august 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 720:

Vil ministeren evt. med bidrag fra børne- og undervisningsministeren redegørefor, hvor Femern A/S har tænkt sig at evt. udenlandske lærlinge skal gennem-føre skoleophold i forbindelse med deres uddannelsesforløb.

Svar:

Idet jeg henviser til min foreløbige besvarelse af 2. september 2013, har Fe-mern A/S oplyst mig følgende:”Der vil i udbudsmaterialet blive stillet krav om, at alle elever er tilknyttet etoffentligt eller privat uddannelsesprogram, der i tæt sammenhæng med de afFemern A/S opstillede betingelser til et elevforløb opfylder de krav, der stilles iet bestemt EU-land. I denne sammenhæng skal entreprenørerne fremsende endetaljeret plan for ansættelse og vilkår for elever til Femern A/S.Planen skal – i lighed med krav til de danske elever – i henhold til de af selska-bet opstillede betingelser bl.a. beskrive, hvor mange elever der vil blive ansat,fordelingen af disse, vilkår og uddannelsesplaner, entreprenørernes rekrutte-ringsinitiativer og rekrutteringsplanlægning. Femern A/S skal godkende så-danne planer for ansættelse og vilkår for elever.”
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr