Beskæftigelsesudvalget 2012-13
BEU Alm.del
Offentligt
1287860_0001.png
1287860_0002.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
27. september 20132013-2657
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 5. august 2013 stillet mig følgende spørgsmål(TRU alm. del), som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter ønskefra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 719:

Ministeren bedes oplyse om, hvorvidt der i forbindelse med arbejdet med denkommende Femern Bælt-forbindelse vil blive stillet krav om, at al udefra kom-mende arbejdskraft (dansk såvel som udenlandsk) skal bo i den påtænktecamp, og der bedes endvidere oplyst, om der i forbindelse med etablering afcamp’en, vil blive stillet krav om sociale klausuler i form af lærepladser og an-sættelse af langtidsledige/kontanthjælpsmodtagere i forbindelse med de ser-vicefunktioner camp’en vil tilbyde (alm. vedligehold, rengøring, madlavningmm.)

Svar:

Idet jeg henviser til min foreløbige besvarelse af 2. september 2013, har Fe-mern A/S oplyst mig følgende:”Femern A/S ønsker at skabe de bedste rammer for sikkerheden for de medar-bejdere, der deltager i planlægning, design, anlæg og drift med henblik på atundgå ulykker og dårligt helbred og arbejder derfor på at sikre gode boligfor-hold for de arbejdere, der ikke med rimelighed kan pendle mellem sædvanligbopæl og arbejdspladsen.Femern A/S har derfor planlagt etableringen af en camp, hvor udstationeredearbejdere kan bo. Selskabet vil som udgangspunkt etablere forsyningspunkter(vand, varme, sanitet) og et passende antal boliger i opstartsfasen. Herefter erdet op til entreprenørerne at videreudvikle og forbedre campen, hvilket skalforegå i henhold til de minimumskrav, der vil være indbygget i kontrakten.For at sikre at entreprenørerne overtager ansvaret for opførelse og videre ud-bygning af en camp, der svarer til deres individuelle behov og mandskabsallo-kering, vil Femern A/S i kontrakterne indføre minimumkrav og betingelservedrørende indkvartering i selve campen såvel som generelt i området nærproduktionspladserne. Det skal understreges, at Femern A/S efter gældende retikke kan stille specifikke krav om, at entreprenørerne benytter campen, men
selskabet kan dog anføre en række minimumskrav til indkvartering og indret-ning.Et krav om elever vil indgå i de kontrakter, som udbydes i forbindelse med dendel af etableringen af campen, som Femern A/S påtager sig ansvaret for. Vide-reudviklingen påhviler den enkelte entreprenør, som i henhold til kontraktenvil være forpligtet til at hyre et vist antal elever. Der henvises generelt til svaretpå spørgsmål 717. Femern A/S vil imidlertid ikke stille krav om, at de elever,som entreprenørerne vælger at ansætte, nødvendigvis skal arbejde med etable-ringen af eller i campen. Elever skal ansættes, hvor det uddannelsesmæssigtgiver bedst mening.Selve driften af campen vil være entreprenørernes ansvar. Ansættelse af lang-tidsledige/kontanthjælpsmodtagere i forbindelse med de servicefunktioner,som er nødvendige i campen, vil således være et spørgsmål, som skal håndteresmellem entreprenørerne og myndighederne, herunder Lolland Kommune.”
Side 2/2
Medvenlighilsen
Pia Olsen Dyhr