Beskæftigelsesudvalget 2013-14
BEU Alm.del
Offentligt
1263306_0001.png
Folketingets BeskæftigelsesudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
Beskæftigelsesudvalget har i brev af 30. maj 2013 stillet følgende spørgsmål nr.387 (BEU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraJørgen Arbo-Bæhr (EL).

Spørgsmål 387:

21. juni 2013
”I forlængelse af samråd om au pair ordningen g.d., jf. BEU alm. del – samråds-spørgsmål Å, bedes ministeren oplyse, hvornår SFR vil rapportere fra deres factfinding mission til Folketinget, hvilke spørgsmål vil de stille og til hvem?”

Endeligt svar:

Formålet med Styrelsen for Fastholdelse og Rekrutterings fact finding mission tilManila, Filippinerne, er at give styrelsen et bedre kendskab til filippinske forholdpå au pair-området, herunder navnlig større viden omkring udstedelse af dokumen-ter og håndteringen af disse ved indgivelse af ansøgning om opholdstilladelse somau pair.I den forbindelse har styrelsen blandt andet haft møder med Commission ón Filipi-nos Overseas (CFO), der dels står for registrering af au pair-personer, der rejserudenlands, dels afholdelse af pre departure seminars, som er et af de krav, for at enau pair-person kan få udrejsetilladelse fra Filippinerne. Styrelsen har endvidere del-taget i et sådant seminar for au pair-personer, der skal til Europa.Endvidere har styrelsen besøgt det danske konsulat og den norske ambassade i Ma-nila, som i henhold til en repræsentationsaftale modtager ansøgninger om opholds-tilladelse som au pair i Danmark. Styrelsen har her blandt andet deltaget i en rækkeinterviews med måske kommende au pair-personer til Danmark.Endelig har styrelsen haft møder med en række organisationer og offentlige myn-digheder.Styrelsen vil efter sommerferien afrapportere til udvalget om fact finding missio-nen til Manila.
Venlig hilsen
Mette Frederiksen