Beskæftigelsesudvalget 2012-13
BEU Alm.del
Offentligt
1260704_0001.png
1260704_0002.png
Folketingets Beskæftigelsesudvalg
DepartementetHolmens Kanal 221060 København K
Tlf. 3392 9300
Dato: 14. juni 2013
Fax. 3393 2518E-mail [email protected]
Under henvisning til Folketingets Beskæftigelsesudvalgs brev af 16.maj 2013 følger hermed social- og integrationsministerens endeligesvar på spørgsmål nr. 365 (BEU Alm. del). Spørgsmålet er stillet efterønske fra Finn Sørensen (EL).
2013-3524
Spørgsmål nr. 365:
Ministeren bedes oplyse, om de nye regler for fleksjob og førtidspension,hvor en arbejdsevne helt ned til 1 time om ugen kan føre til fleksjob, skalforstås således, at skånejob afskaffes, således at f.eks. en førtidspensionistskal henvises til fleksjob, hvis han blot kan arbejde ganske få timer ugentligtunder skånehensyn?”Svar:Reglerne om job med løntilskud til førtidspensionister, også kaldet skånejob,er ikke ændret i forbindelse med de nye regler for fleksjob og førtidspension.Personer med en meget begrænset arbejdsevne kan visiteres til fleksjob,hvis det vurderes, at arbejdsevnen inden for en rimelig tidshorisont kan ud-vikles og forbedres i et fleksjob. Kommunerne skal ved opfølgning ift. fleks-job eller revurderinger have særligt fokus på, om en person med en megetbegrænset arbejdsevne, der er visiteret til fleksjob, har eller fortsat kan ud-vikle sin arbejdsevne.Hvis kommunen vurderer, at det ikke længere anses for muligt at udviklearbejdsevnen, og at arbejdsevnen således vedvarende vil være yderst be-grænset, skal kommunen tage stilling til, om der skal indledes en sag omførtidspension.Personer, hvis arbejdsevne permanent er meget begrænset, eller personer,der er så syge eller har så betydelige funktionsnedsættelser, at arbejdsev-
2
nen ikke vil kunne forbedres, vil således fortsat kunne tilkendes førtidspensi-on, og førtidspensionister vil fortsat kunne blive ansat i job med løntilskud.
Karen Hækkerup/ Bent Nielsen