Beskæftigelsesudvalget 2012-13
BEU Alm.del
Offentligt
1261232_0001.png
Folketingets BeskæftigelsesudvalgChristiansborg1240 København K
17. juni 2013J.nr. 2013-0006987/2013-4020Statistik og analyse/lba
Beskæftigelsesudvalget har i brev af 15. maj 2013 stillet følgende spørgsmål nr.350 (alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra UllaTørnæs (V).

Spørgsmål nr. 350:

”Ministeren bede redegøre for, hvornår regeringen påtænker at fremlægge et udspiltil en samlet refusionsreform, som anført i regeringsgrundlaget og som aftalt i for-bindelse med reformen af førtidspension og fleksjob?”

Endeligt svar:

Som det senest er blevet bekræftet med aftalen om en kontanthjælpsreform,vil regeringens udspil til en samlet refusionsomlægning tage udgangspunkt i føl-gende hovedprincipper:Refusionssystemet skal understøtte, at færrest muligt kommer på langva-rig/permanent offentlig forsørgelse.Hovedprincippet for et nyt refusionssystem skal – inspireret af Arbejdskommis-sionens model – være, at refusionssatserne er ens på tværs af ydelser og falderover tid. Det må ikke refusionsmæssigt være fordelagtigt for kommunerne atflytte borgere til varig offentlig forsørgelse.Refusionssystemet skal understøtte, at udsatte grupper får en indsats, der brin-ger dem tættere på arbejdsmarkedet og ordinær uddannelse.Regeringen forventer at komme med et samlet oplæg til et nyt refusionssystem iden næste folketingssamling.
Venlig hilsen
Mette Frederiksen