Beskæftigelsesudvalget 2012-13
BEU Alm.del
Offentligt
1242471_0001.png
1242471_0002.png
Folketingets BeskæftigelsesudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
Beskæftigelsesudvalget har i brev af 2. april 2013 stillet følgende spørgsmål nr.270 (BEU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraikke-medlem af udvalget (MFU) Mike Legarth (KF).
29. april 2013J.nr. 2013-0005272

Spørgsmål nr. 270:

” Hvor mange læger skal der til for at løse opgaverne i de kommunale rehabilite-ringsteams med de nuværende arbejdsopgaver, og hvor mange flere læger skal be-nyttes ved en udvidelse af målgruppen for rehabiliteringsteams med sygedagpen-gemodtagere? Hvordan vil regeringen skaffe disse læger, både i forhold til rehabili-teringsteams med og uden sygedagpengemodtagere, og hvordan vil regeringen fi-nansiere deraf følgende merudgifter?

Endeligt svar:

Antallet af læger i landets rehabiliteringsteam som følge af reformen om førtids-pension og fleksjob afhænger af kommunens ønsker til bemandingen af sundheds-koordinatorfunktionen, og hvad der aftales med regionen i samarbejdsaftalen. Derhenvises til svar til Beskæftigelsesudvalget på spørgsmål 263.I regeringens udspil på sygedagpengeområdet er det foreslået, at sygemeldte, derfortsat er sygemeldte efter 6 måneder, og som ikke opfylder betingelserne for for-længelse, i stedet bliver omfattet af en ny opsamlende forlængelsesregel, hvor deovergår til det nyetablerede ressourceforløb. Herudover lægges der i udspillet optil, at udvalgte sygedagpengesager kan behandles i rehabiliteringsteamet med hen-blik på iværksættelse af en tværfaglig indsats som led i sygedagpengeopfølgningen.Med regeringens udspil sikres det, at disse sygemeldte tidligt får en tværfaglig, ko-ordineret indsats med henblik på, at de så vidt muligt fastholdes på arbejdsmarke-det.Forslaget indebærer, at alle relevante forvaltningsområder - herunder også sund-hedsområdet - bringes sammen om at yde en koordineret og helhedsorienteret ind-sats også til sygemeldte borgere.Hermed vil bl.a. de lægelige ressourcer på sygedagpengeområdet blive anvendtmere struktureret og målrettet, og der vil kunne ske en bedre udnyttelse af bl.a. desundhedsfaglige ressourcer.Antallet af læger i landets rehabiliteringsteam vil i forhold til sygedagpengesagerneligesom i forhold til sager om ressourceforløb, fleksjob og førtidspension afhænge
af den enkelte kommunes ønsker til bemandingen af sundhedskoordinatorfunktio-nen, og hvad der aftales med regionen.Som følge af den bedre ressourceudnyttelse forudsættes der ikke anvendt flere læ-gelige ressourcer end i dag.
Venlig hilsen
Mette Frederiksen
2