I forbindelse med sagen om styren-skader hos LM Wind Power i 2011 tog daværende beskæftigelsesminister Inger Støjberg den 28. april 2011 syv initiativer, der skulle forebygge sager som på LM Wind Power, jf.
http://bm.dk/da/Aktuelt/Pressemeddelelser/Arkiv/2011/04/Stoejberg%20Syv%20initiativer%20skal%20forebygge%20sager%20som%20paa%20LM%20Wind%20Power.aspx:
" Arbejdstilsynet skal koordinere systematisk, når en virksomhed har afdelinger spredt over hele landet.
"Arbejdstilsynet skal tage direkte kontakt til topledelsen, når der er alvorlige arbejdsmiljøproblemer på store virksomheder med flere afdelinger.
" Arbejdstilsynet og Arbejdsskadestyrelsen skal nedsætte en koordineringsgruppe, som skal drøfte konkrete arbejdsmiljøproblemer og dele viden og erfaringer.
"Arbejdsskadestyrelsen skal nedsætte en arbejdsgruppe, der skal kortlægge årsagerne til, at det i dag ikke er alle arbejdsskader, der bliver anmeldt.
"Arbejdstilsynet skal sammen med arbejdsmarkedets parter drøfte behovet for at justere rådgivningspåbuddene, så arbejdsmiljøproblemer ved arbejde med fx styren bedre kan forebygges.
"Det følger af aftalen om 2020-arbejdsmiljøstrategien, at Arbejdstilsynets tilsyn skal være risikobaseret. En virksomhed, der arbejder med farlige kemiske stoffer og får mange påbud, skal følges tættere med opfølgningsbesøg. En udmøntning af dette forslag vil blive drøftet med aftaleparterne bag 2020-arbejdsmiljøstrategien.
”Arbejdstilsynet skal fremover altid lade de dokumentationsmålinger (fx målinger af styren i luften), som visse typer kemivirksomheder skal udarbejde, indgå i forbindelse med tilsynsbesøg.
Ministeren bedes på denne baggrund oplyse, hvor aktiv Arbejdstilsynet har været på glasfibervirksomheder (vindmølleproducenter, producenter af campingvogne, skibsbyggeri etc.) før og efter sagen om LM Wind Power i 2011 (dvs. fx årene 2005-2013). Aktiviteten kan måles ud fra antal tilsynsbesøg, antal påbud, antal strakspåbud etc.
Dato: 21-03-2013
Status: Endeligt besvaret
Emne:
arbejdsmarkedspolitik og beskæftigelsesindsats