Beskæftigelsesudvalget 2012-13
BEU Alm.del
Offentligt
1223357_0001.png
Folketingets BeskæftigelsesudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
Beskæftigelsesudvalget har i brev af 19. februar 2013 stillet følgende spørgsmål nr.222 (BEU alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fraHans Andersen (V).

Spørgsmål nr. 222:

8. marts 2013Sagsnr. 2013-2312
”Ministeren bedes gøre rede for, hvilke offentlige omkostninger der er ved at få énledig i arbejde. Ministeren bedes herunder redegøre for den gennemsnitlige om-kostning for henholdsvis en ledig i matchgruppe 1, matchgruppe 2, matchgruppe 3,en forsikret ledig samt evt. øvrige grupperinger”

Endeligt svar:

Det er ikke muligt at svare på, hvor store offentlige udgifter der er forbundet medat få én ledig i arbejde.Sandsynligheden for at komme i beskæftigelse afhænger af en lang række forhold:bl.a. den aktuelle situation på arbejdsmarkedet, den lediges karakteristika, den akti-ve beskæftigelsesindsats og jobcentrenes indsats for at få den ledige i arbejde.Såvel forsørgelsen som den aktive indsats, der skal hjælpe ledige i arbejde, og drif-ten af jobcentrene er forbundet med udgifter. Det er dog ikke muligt at afgøre, hvadder i sidste ende hjælper den enkelte ledige i job. En række faktorer, der ikke direk-te eller kun delvist kan påvirkes af indsatsen i jobcentret, er afgørende for den ledi-ges beskæftigelseschancer.Jobcentrene har eksempelvis ikke mulighed for at påvirke væsentlige faktorer somkonjunkturforhold og efterspørgslen efter arbejdskraft lokalt, som vil variere overtid, og har kun i begrænset omfang mulighed for at afhjælpe paradoksproblemer påkort sigt. Desuden er den enkeltes forudsætninger, herunder uddannelse, erhvervs-erfaring, ledighedsanciennitet og egen jobsøgningsindsats af afgørende betydningfor den lediges chancer for at komme i job.Det er på den baggrund ikke muligt at svare på, hvad de offentlige omkostninger erved at få én ledig i arbejde.
Venlig hilsen
Mette Frederiksen