Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2012-13
UUI Alm.del Bilag 11
Offentligt
1168536_0001.png
1168536_0002.png
1168536_0003.png
1168536_0004.png
1168536_0005.png
1168536_0006.png
1168536_0007.png
1168536_0008.png
1168536_0009.png
1168536_0010.png
1168536_0011.png
1168536_0012.png
1168536_0013.png
Friends – innovativ integrationLad os gøre integration smukkere
AnsøgerForeningen Kvinde til Kvinde (KtK) blev stiftet i 2009 og formålet er at frigøre kvindersressourcer til glæde for den enkelte kvinde, hendes netværk og for samfundet. Foreningener et dynamisk forum, hvor mange små og store projekter har set dagens lys. Et af disseprojekter er integrationsprojektet ”Friends” – tidligere støtte af Integrationsministeriet ogVelux Fonden.Se gernewww.friendsdk.comfor information om Friends blandt andet en netop udgivetintrovideo, oghttp://www.meetup.com/Friendsproject/for at få et indtryk af ”livet” iintegrationsprojektet, og hvad deltagerne synes om projektet.
BaggrundBaggrunden for Friends er, at KtK har mødt mange nydanske kvinder, der nærmest erdesperate efter at komme i kontakt med danskere for på den måde at få forståelse for detdanske samfund, få øvet deres sproglige færdigheder, komme mere ind i det danskesamfund og få danske venner.Nogle nydanske kvinder har ikke rigtigt ”talt med” danskere, siden de kom til Danmark, ogdanskernes ”utilnærmelighed” er en faktor, som faktisk kom bag på dem – og os!Projektet skal derfor afhjælpe ensomhed og isolation for nydanske kvinder og deresfamilier.Friends følger tidens trend: Lektor, ph.d., cand.scient.soc. Niels Ulrik Sørensen fra Centerfor Ungdomsforskning siger: ”Venskaber er ikke længere bare noget, man har, men noget,man må dyrke og kæmpe for. For dine venner stiller lige så hårde krav til dig, som dustiller til dem, og derfor er man nødt til at udvikle sig hele tiden for fortsat at være eninteressant og nær ven. Særligt hos unge betyder det, at de involverer sig i æstetiskefællesskaber, hvor man samles om en fælles interesse, fordi man føler, at det udvikler én.Følelsen af samhørighed er blevet enormt vigtig”.
FormålProjektets formål er at integrere nydanske kvinder og deres familier i Danmark.Friends går helt nye veje! Både når det gælder, hvem der udfører socialt arbejde oghvordan vi gør det.Det mest unikke er, at ressourcestærke nydanske kvinder går foran og er med til atintegrere ressourcesvage nydanske kvinder, og at alle udfører frivilligt socialt arbejde!
1
Vi er derfor ved at udvikle 5 kombinerede metoder til integration, som er megetperspektivrige:Matchning af venskaber mellem nydanske og danske kvinder. Vi har p.t. 214matchede venskaber.Engagere kvinderne i frivilligt socialt arbejde i form af formålsgrupper – p.t. 4forskellige og flere på vej (se venligst senere).Ressourcestærke nydanske kvinder som rollemodeller og ambassadører.Aktiviteter og arrangementer. Vi er i alt i kontakt med 580 nydanske kvinder.Rådgivning.Fra 2009-2011 gennemførte vi et projekt ”Brobygning og kulturmøde” – omdøbt til”Friends”, der var støttet af Integrationsministeriet og Velux Fonden. Fra konklusionen ievalueringsrapporten ved ekstern evaluator: ”Projektet har matchet 170 venskaber, som erlangt over målsætningen om at nå 100. Projektet har ligeledes været i kontakt med flereend forventet. Målet var 300 nydanske kvinder, og der har været kontakt til mere end 400.Derudover har der været kontakt til langt flere kvinder via Internet – Meet Up ogFacebook”.Vores erfaring er, at når venskaber er etableret, så giver det yderligere en styrke ind irelationen, at nydanske kvinder sammen med deres danske veninder gør en forskel forandre – derfor lægger vi så stor vægt på at engagere kvinderne i socialt arbejde.Der er efterhånden så meget potentiale i Friends – ikke mindst de mange engageredekvinder, at når KtK får støtte til at udvikle metoderne, så kan Friends brede sig som ringe ivandet – gerne til hele landet! Vi modtog i 2012 midler for Social- og Integrationsministeriettil fem inspirationsbesøg i de største byer i Danmark.Friends har et stort samfundsmæssigt perspektiv, davi vil italesætte integration med et helt igennempositivt sprogbrug og benytte metoder, der fremmerdet enkelte menneskes ressourcer til gavn forfællesskabet. Vi har netop skabt et alleredepopulært kaffekrus med teksten: Hygge can changethe world – og det har vi tænkt os at arbejde for.CUR – Center for Ungdomsstudier (CUR) finderFriends så interessant, at de ønsker at følgeprojektet som forskere.
2
MålgruppeMålgruppen er isolerede, ensomme og socialt udsatte nydanske kvinder og deres familier iKøbenhavn.Vi har faktisk venteliste lige nu af nydanske kvinder, der ønsker at få en dansk kvinde somven.En særlig målgruppe i det tidligere Friends-projekt har været kvinder +60 (støttet af VeluxFonden), og vi vil stadig have fokus på at nå nydanske og danske kvindelige seniorer, davi kan trække på deres såvel livserfaring som ressourcer. Samtidig er ældre nydanskeborgere en overset og voksende målgruppe. Antallet af ældre nydanskere vil stigevoldsomt ifølge Danmarks Statistik. Blandt danskere i alderen 60 år og derover sker deren stigning på 17 pct. de kommende ti år i forhold til 50,2 % for nydanskere.Vi registrerer antal kvinder i Friends i forskellige kategorier:- Aktiv som ven (nydanske og danske)- Aktiv i en eller flere formålsgrupper- Deltager i aktiviteter og arrangementer- Aktiv som rollemodel og ambassadør
Succeskriterier pr. årKvantitative- At matche 100 nye venskaber mellem en nydansk og dansk kvinde.- At 70 % af kvinderne i de matchede venskaber er engageret i frivilligt socialt arbejde.- At være i kontakt med 75 nye nydanske kvinder i forbindelse med andre af KtK´saktiviteter og arrangementer herunder også deltagelse i frivilligt socialt arbejde.- At engagere 30 nye ressourcestærke nydanske kvinder som rollemodeller ogambassadører.De kvantitative mål bygger på de sidste års udvikling og tilstrømning til Friends.Kvalitative- At 90 % af de nydanske kvinder i projektet oplever sig integrerede i det danske samfundud fra tesen: Venskab gir et fundament for tryghed, som igen gir bedre integration.Projektet skal på forskningsniveau analysere: ”Hvad er integration?” ud fra etbrugerinddragelsesperspektiv. Deltagerne skal derfor selv definere kvalitative mål forintegration – dog vil vi dokumentere generelle faktorer i integration.- At 95 % af de danske kvinder i projektet får større forståelse for ”omvendt integration”, oggiver deres bud på, hvad man som enkeltperson og i grupper kan gøre for at fremmenydanskeres integration.- At Friends er formidlet til andre sociale og integrationsmæssige projekter i Danmark.
3
Årsag og virkning:Når vi matcher venskaber, engagerer kvinderne i frivilligt socialtarbejde, etablerer og fastholder kontakten blandt andet via Internet og arrangementersamt når vi engagerer ressourcestærke nydanske kvinder som rollemodeller, så vil vi nåprojektets kvalitative og kvantitative mål på kort og langt sigt, også fordi vi har erfaring for,at det virker!
Metoder og aktiviteterProjektet har 5 primære aktiviteter og metoder:Matchning af venskaberFrivillige socialt arbejde i formålsgrupperRessourcestærke nydanske kvinder som rollemodeller og ambassadørerAktiviteter og arrangementerRådgivningMen vi er også særdeles aktive i forhold til at få kontakt til målgruppen og til at rekrutterefrivillige. Vi har stor succes med at få kontakt til ressourcestærke nydanske kvinder iKøbenhavn som både er i venskaber med danske kvinder og som går foran, når der skalskabes kontakt til andre nydanske kvinder.Ressourcestærke nydanske og danske kvinder skal være opsøgende i vores og i dereseget lokalområde og får kontakt til såvel nye fra målgruppen og nye frivillige.Vi vil også rette en særlig henvendelse til studerende på de videregående uddannelser.Vi har kontakt til mange via Facebook og Meet Up, ved månedlige caféaftner ogarrangementer.Andre rekrutteringsmetoder skal være artikler og annoncer i Lokalaviser i København samtflyers til ”hånd-til-hånd”-uddeling i lokalområdet.Københavns Kommune har åbnet en ungdomsklub i Kulturcentret, hvorFriends har til huse, og vi vil gøre en indsats for at få kontakt til de unges mødre og ungekvinder.Vi samarbejder med Foreningen ”Hjælp København” (Københavns Kommune), derhenviser til os.
Matchning af venskaberMetoden er at skabe hyggelige, afslappende, trygge rammer og aktiviteter med det udtalteformål, at danne venskaber mellem danske og nydanske kvinder.Venskab danner grobund for tillid og respekt, og uden disse to faktorer er det svært atblive integreret i det danske samfund. Når den nydanske kvinde føler sig tryg, når hun ved,at hun ikke er alene, når hun har en ven, hun kan komme, ringe eller skrive til, da slapperhun mere af, tilliden til at det hele nok skal gå styrkes, og som fremmed tilegner hun siglettere de nye ting, hun skal lære i sit nye land. Samtidig får danskere øje på de mangekvaliteter og kompetencer, de nydanske kvinder har, for på den måde at fremme et
4
venskab, der bygger på ligeværdighed. Det handler om: Hvad kan jeg lære af dig ogomvendt?Det handler om at fremme og facilitere venskaber fra hjerte til hjerte på tværs af sprog,nationalitet, religion og alder.Det, der får nydanske og danske kvinder til at komme, er at skabe hjertevarme rammermed aktiviteter, der opleves relevante og meningsfulde for den enkelte.Når idéen med at matche venskaber kobles på, begynder en integrationsproces, hvordanskernes ”utilnærmelighed” formindskes, og hvor nydanskerne får en langt størreforståelse for dansk kultur og mentalitet. Vi matcher nydanske og danske kvinder, ved atsætte de kvinder sammen, som vi ud fra vores kendskab til dem, forventer, vil kunne givehinanden noget og hjælpe hinanden i hverdagen. Vi får kendskab til kvinderne gennemaktiviteterne og samtaler. Vi ”skubber på” ved at opfordre kvinderne til at mødes i privatesammenhænge f.eks. gå på café, deltage i et arrangement ude i byen osv. Når førstvenskaberne er skabte, har de deres eget liv, hvor kvinderne mødes, ringer sammen,deltager i fællesaktiviteter og formålsgrupper. At venskaberne får deres eget liv er netop etaf de vigtigste formål set i et forankringsperspektiv.
Frivilligt socialt arbejde i formålsgrupperVi har været klar over, at venskaberne skal kobles til aktiviteter, der engagerer kvinderne –som ”det tredje fælles”. Det er nemmere at komme i kontakt med hinanden, når man ersammen om f.eks. at pakke julegaver til misbrugere i København end ved et formelt møde.Formålsgrupperne gør også, at venskaberne holder.Det har ligeledes vist sig, at når kvinderne engagerer sig i frivilligt socialt arbejde, opleverog ser de, at der er brug for dem i deres nye land, og at de kan gøre en forskel. Dekommer samtidig ud og oplever det danske samfund.Nogle formålsgrupper står for at indsamle midler til socialt arbejde. Dvs. kvinderne gørogså en indsats for selv at skaffe midler. Dette er ligeledes integrationsfremmende, da detgiver indsigt i planlægning, økonomi, lovgivning osv.Når kvinder sættes sammen med forskellige kulturelle baggrunde, er der stor idérigdom ogvirkelyst, og vi vil fortsætte med at udvikle og formalisere formålsgrupper som en effektivintegrationsfremmende metode.Der er flere forskellige former for formålsgrupper, som er afhængige af hinanden. Der erde grupper, der yder en frivillig indsats, de grupper, der arrangerer indsamlinger påforskellig vis, en blanding af disse sociale og økonomiske formålsgrupper samt grupper,der står for forskellige aktiviteter.De nuværende formålsgrupper er:The Mad Teaparty
5
En af de økonomiske formålsgrupper var i 2011 for eksempel The Mad TeaParty, til fordelfor Hope Now1, hvor mange både nydanske og danske deltagere i ”Friends” var aktivesom frivillige i at få arrangementet på benene. Resultatet af de fælles anstrengelser blev50.000 kr. som blev givet til Hope Now. Efter arrangementet besøgte ”Friends” deltagereHope Now, og mindst fire kvinder er nu aktive i foreningen.Der er enbogklub.Juleindsamling og uddeling af julegaverVi indsamler gaver, som vi uddeler til kvinder og deres børn på Kongelunden ogSandholmlejren, trafficerede kvinder igennem Hope Now, misbrugere og prostituerede hosKontaktcenter Klippen2samt socialt udsatte nydanske kvinder og deres børn i Nordvest-kvarteret.”Bumbs and babies”er en formålsgruppe, hvor nydanske nybragte mødre mødes hveruge med ligesindede.En ny social formålsgruppe er under udvikling:Mad med formålVi har en Pilates gruppe, som ledes af en nydansk kvinde, og hvor deltagerne dyrkerPilates gratis, men de betaler 25 kr. pr gang. Disse penge skal gå til en ny formålsgruppe:”Mad med formål”, som skal bespise mindrebemidlede enlige forældre med deres børn engang om ugen i Café Kant i Københavns Kulturcenter. Vi vil danne en ramme, hvor vi kantilbyde kvinder et pusterum i hverdagen, et gratis måltid mad og efterhånden få et netværk,venskaber og blive engageret i socialt arbejde. Et sted, hvor man kan komme og slappeaf, få rådgivning ved professionelle og snakke med andre kvinder. Der vil være særligeaktiviteter for børnene i samarbejde med Foreningen KATSJ (også til huse i Kulturcentret).Vi vil afholde oplæg og mindre kurser efter de behov, som deltagerne har. Brugerne hardermed medejerskab i forhold til, at indsatsen bliver målrettet deres livssituationer. Detkunne f.eks. være:”Hvordan laver man en sund madpakke?””Økonomi/budgetter ””Dit barns kærlighedssprog””Hvad er integration?””At være frivillig”.Etc.Sommerferie, weekend- og heldagsture er også nogle af de ting, vi vil planlægge sammenmed projektets deltagere.
12
En humanitær organisation, som arbejder for at hjælpe ofre for human trafficking.Et værested som hjælper socialt udsatte på Vesterbro – misbrugere, prostituerede og hjemløse.
6
Målet må være, at projektets brugere ikke længere har behov for den gratis mad ellerrådgivning – og de får lyst og overskud til at hjælpe andre fattige enlige forsørgere ogderes børn. Således at integrationsprocessen spreder sig som ringe i vandet.En idé til en ny økonomisk formålsgruppe – der samtidig er social, er:Den matrikelløse genbrugsbutik”Den matrikelløse genbrugsbutik” formål er dels at få udsatte og fattige kvinder påNørrebro ind i projektet (kvinderne frekventerer genbrugsbutikker) og dels at etablere enny formålsgruppe. Ved KtK´s årlige kvindekonference vil vi anmode deltagerne om at tageto stykker tøj med, som vil indgå i en genbrugs”butik”, som arrangeres ved caféaftner.Kvinderne skal ligeledes have lejlighed til at omforme tøjet og afholde modeopvisning.Kvinderne skal selv bestemme, hvilket socialt arbejde et overskud skal gå til. Et socialtarbejde som kvinderne måske også ønsker at involvere sig i som frivillige.Så er der de mere arrangementsprægede formålsgrupper som:Musik og sangVi ønsker at starte en musikgruppe i Sandholmlejren, hvor vi en gang pr. månedsynger/spiller sammen med beboerne.Et internationalt Friends-kor er en anden ide, vi barsler med.Andre idéer opstår efterhånden som venskaber matches.
Ressourcestærke nydanske kvinder som rollemodeller ogambassadørerUd af de 580 nydanske kvinder vi har kontakt til, kan ca. 60 % betegnes somressourcestærke. De kan være under uddannelse eller i arbejde. Måske har de stiftetfamilie. De føler sig isolerede i Danmark, men har fået et netværk gennem Friends, hvorde samtidig oplever, at der er brug for dem.Det vil sige, at vi har en stor gruppe ressourcestærke nydanske kvinder, som kan værenøglen til integration for andre nydanske kvinder – især ressourcesvage. Kvinder, som harsamme nationalitet, og kvinder, som er flyttet til et nyt land har i udgangspunktet bedremulighed for at forstå hinanden. De ressourcestærke nydanske kvinder kan væreambassadører og få kontakt til andre nydanske kvinder – og dermed være brobyggere tilintegration. De kan være rollemodeller for, hvordan et venskab mellem en dansk ognydansk kvinde kan fungere – og de kan sammen med deres danske veninde vise,hvordan man kan engagere sig som frivillig i Danmark.Det vil være en helt ny tilgang til integration i Danmark.Vi har derfor en unik chance for at udvikle innovative metoder til integration - ved atinvolvere en gruppe oversete nydanske kvinder med et stort potentiale, som de ønsker atbruge i deres nye hjemland.
7
Aktiviteter og arrangementerFriends har et meget højt aktivitetsniveau, hvor der f.eks. i 2011 har været afholdt 18aktiviteter (jf. evalueringsrapporten). Vi vil fortsætte det høje ambitionsniveau omkringarrangementer. I 2012 har der været afholdt cafeaftener hver måned udover andre socialemødepunkter. KtK afholder en årlig kvindekonference med ca. 700 deltagere.
RådgivningI Friends kan vi endvidere tilbyde kvinderne juridisk bistand og samtaler med psykolog –begge arbejder frivilligt.Mange fattige enlige forsørgere sidder med pres i hverdagen over deres livssituation ogdårlig samvittighed over for deres børn, fordi det er svært at få råd til og nå det hele. Dårligsamvittighed leder ofte til stress og depressioner. Problemet for denne gruppe af kvinderer, at de oftest hverken har tid, ressourcer eller penge til at kunne søge professionel hjælp.Vi vil tilbyde coaching til de familier og enlige forsørgere som ”sidder fast”. Vi ønsker athjælpe den enkelte til at se sine egne styrke og ressourcer og derved give en ekstra støtte,når nye og mere positive livsanskuelser skal tage sin plads.Vi vil tilbyde rådgivning omkring regler og andet, som kan være svært at forstå og begribe,hvis man er ramt af en svær livssituation.
FormidlingI forbindelse med KtK’s konference september 2012, fik deltagerne som gave et krus medteksten: ”Hygge can change the world”. Vi har store forventninger til at dette krus skaberopmærksomhed omkring Friends, og vil uddele og sælge det i forbindelse medformidlingsaktiviteter. Overskud går dels til Friends og til det sociale arbejde.I 2010-11 blev der udgivet 40 forskellige foldere om Friends, hvoraf nogle kan ses viadette link: http://www.meetup.com/Friendsproject/photos/1155203/.Vi vil fortsat udgive foldere, som kan gives fra ”hånd til hånd”. Internet har haft storbetydning for at øge kendskabet til Friends, og vi vil optimere denne mulighed.Som noget nyt vil vi udvikle en SMS-service med invitationer til arrangementer.I projektperioden vil vi tage på fire besøg pr. år til integrationsarbejder rundt omkring iDanmark og fortælle om vores erfaringer og metoder samt få inspiration og sparringvedrørende integrationsmetoder. Begrundet i en af evalueringsrapportens konklusioner:”Projektet har udviklet en integrationsmetode, som kan gennemføres i andre foreninger,klubber, virksomheder, organisationer m.v.”Vi vil deltage i relevante arrangementer i Københavns Kulturcenter, hvor der ofte er mangedeltagere og hvor der er rig lejlighed til at komme ”i fokus”. Vi vil afholde egnearrangementer, der er åbne for alle.
8
Vi vil i højere grad deltage i andre integrations- og sociale projekters aktiviteter og møder iNordvest-kvarteret for sparring og gensidig henvisning blandt andet via det lokalefrivillighedscenter. Vi vil være mere synlige i lokalavisen med annoncer og artikler. Tænkemere i større og bredere markedsføring i kvarteret – dette vil være en opgave for defrivillige f.eks. i en formålsgruppe. Hjemmesiden er også et væsentligt aktiv.Vi vil engagere en journalist, der kan hjælpe os med at udgive et magasin, der fortællerden gode historie om integration i Friends, og på denne måde fremme læringen om, hvorenkelt integration kan være.
Dokumentation og evalueringDa vi lægger stor vægt på dokumentation – både af hensyn til at projektets effekt og tilhvordan vi bruger de bevilligede midler, og da projektet har en række forskningsrelevantetemaer har vi kontaktet CUR – Center for Ungdomsstudier (CUR).Center for Ungdomsstudier (CUR) er et center, der laver undersøgelser inden forungdomskultur, værdier og frivillighed og evaluering- og dokumentationsopgaver forkommuner og organisationer. Se mere på www.cur.nu samt bilag med referencer.CUR har skrevet følgende omkring, hvorfor Friends forskningsmæssigt er interessant oghvordan CUR vil gribe opgaven an:Hvorfor er projektet interessant?Der findes mange integrationsprojekter, men sjældent initiativer, der direkte og innovativtbeskæftiger sig med at knytte relationer mellem danskere og nydanskere – relationer, derer mere end afgørende for at sikre en egentlig samfundsmæssig integration. At initiativet -med afsæt i formålsgrupper og med satsning på, at ressourcestærke kvinder kan fungeresom rollemodeller for nydanske kvinder, der endnu ikke har fundet fodfæste socialt ogarbejdsmæssigt, tyder på, at initiativet kan skabe ”ringe i vandet” og langvarige afledteeffekter. Det er derfor et unikt innovativt initiativ, som vi fra Center for Ungdomsstudier(CUR) ønsker at følge.CUR’s rolle i projektetCUR’s opgave vil være todelt: Dels at evaluere initiativet i forhold til de opsatte kvantitativeog kvalitative succeskriterier, dels at beskrive og formidle initiativets metoder, så andreorganisationer kan blive direkte inspireret af initiativets fremgangsmåder. Der vil naturligvisikke være tale om, at initiativet kan kopieres – dertil er området for komplekst – men det vilvære en fordel, hvis det er muligt at pege på nogle af de hovedingredienser, et vellykketsocialt integrationsinitiativ kan bestå af.Der vil først og fremmest blive taget kvalitative forskningsmetoder i anvendelse – det vilsikre den nødvendige nuancering af de mangfoldige aspekter i initiativet. Når det gælderde kvantitative succeskriterier, vil vi overvejende benytte os af spørgeskemabesvarelser.
9
Projektets organisationProjektleder og overordnet ansvarlig er Merete Tangstad, formand for KtK. MereteTangstads organisatoriske forudsætninger er: Uddannet sygeplejerske og Familie- ogParterapeut ved The Kempler Institute Of Scandinavia. Blandt andet beskæftigelse somAssisterende leder med ansvar for frivillighedskultur ved Københavns Kulturcenter.Erfaring fra projektledelse, foredrag, kurser, værdibaseret ledelsesstil, igangsættelse ogledelse af frivillige og teams m.v. Merete Tangstads opgaver bliver primært administration,søgning af midler, medarbejderpleje, igangsætter, iværksætteri m.v.Daglig leder skal være Jessica Rae Eisenbraun, som udover ”Friends” arbejder medinternationale unge. Jessica har været ansat 10 timer pr. uge og arbejdede derudoverfrivilligt i ”det gamle projekt”. Jessica Rae Eisenbraun ønskes ansat som daglig ledersammen med en ligeså engageret dansk kvinde.Andre projektmedarbejdere er:-Cand psyk. Jane Bækgaard og Cand. Jur. Anette Nielsson, som frivillige rådgivere.-Allan Frederiksen, grafiker, stifter af ”Hjælp København” og leder af KontaktcenterKlippen vil hjælpe med hjemmeside, kontakt til myndigheder, presse mm.-CUR – Center for Ungdomsstudier ved Kirsten Grubbe - cand.scient soc. isocialvidenskab og psykologi vil stå for den forskningsmæssige del.-Per Krogh Rants, statsautoriseret revisor, Mazars Statsautoriseretrevisionspartnerselskab vil stå for projektregnskab og revision.-Karin Ravnsborg, journalist, vil hjælpe med dokumentation og formidling.-”Mad med formål” har allerede trukket mange frivillige ildsjæle til sig. Heraf kannævnes: Casper Zielinski – kok, der vil stå for middage en gang pr. uge.Derudover stiller vi op med et hold af dygtige og engagerede frivillige medarbejdere, somønsker at hjælpe på enhver tænkelig måde.Der nedsættes en styregruppe med deltagelse af:- Merete Tangstad- Jessica Rae- Dansk kvinde som medprojektleder- Allan Frederiksen- Jane Bækgaard- Anette Nielsson- Kirsten Grube- 2 repræsentanter for brugerne.Styregruppen yder inspiration, hjælper projektet på vej, formidler i egne netværk osv.
10
SamarbejdspartnereKtK har opbygget et stort netværk af samarbejdspartnere især i forbindelse med detsociale engagement – hvor vi gensidigt henviser til og hjælper hinanden: Hope Now,Kongelunden, Sandholmlejren, Kontaktcenter Klippen, Aktive Seniorer, PsykiatriskPlejehjem på Bispebjerg, Rymarksvængets pensionistklub, Foreningen ”HjælpKøbenhavn”, Ungdomsklubben i Kulturcentret, ”Katsj” (børneklub i Kulturcentret) samtKøbenhavns Kulturcenter for lokaliteter.
Tidsplan - milepæleJanuar 2013Ansættelse af projektmedarbejdere – lønnede og frivilligeNedsættelse af styregruppe og afholdelse af det første møde – herefter hver 3mdr.Aftaler om forskning og dokumentationForskningsdesign er udarbejdetHvert årJanuar – decemberUdgivelse af invitation/program for aktiviteter. Der udgives halvårligeprogrammer samt løbende invitationer1-2 aktiviteter/arrangementer pr. mdr. Udgivelse af PRAnnoncer og artikel i Lokalavisen hver uge og artikler hver 3 månedInformation om professionel rådgivning – tidspunkter og sted annonceres hvermånedFriends Café aften hver månedFormålsgrupperEventsMarts, maj, september og novemberFormidlingsbesøgDecemberJulegaveindsamling for uddelingerÅrlige milepæle- 100 venskaber er matched- 30 nye ressourcestærke nydanske kvinder er rollemodeller og ambasadører- Der af afholdt minimum 15 arrangementer/aktiviteter- Der er afholdt 4 formidlingsbesøg- Forsknings- og evalueringsrapport – der blandt andet dokumenterer dekvalitative resultater af Friends.
11
ForankringDet er mere enkelt at arbejde med ”Friends” i dag end da vi startede i 2009, idet grundenså at sige er lagt. Det var svært at få etableret de mange venskaber i starten, men det ersom om, at vi har skubbet en bold op af en bakke og nu begynder den at rulle af sig selv.Men det er blevet en stor bold og den ruller hurtigt! Vi har hele tiden haft forankring for øje,og inddraget mange frivillige, men skal Friends fortsætte og videreudvikle deintegrationsfremmende metoder, så skal der lønnet arbejdskraft til og midler til aktiviteter.Vi søger om støtte til et 4årigt projekt, og vil fortsat tænke i økonomisk og organisatoriskforankring – blandt andet via indsamlinger, fonds- og puljemidler samt inddragelse affrivillige.
12
Budget
UdgifterTre projektledere - svarende til en fuldtidsstillingKulturelle arrangementer ved caféaftner og andreaktiviteter - gnst. kr. 1.000 pr. aftenFormålsgrupper - forplejning til "Mad med formål",aktiviteter, oplæg, transport m.v. samt andreformålsgrupper (øget antal deltagere og aktiviteter i år2, 3 og 4)Transport - formidlingsbesøg i større byer i DK(off.transport, når muligt og egen bil á 2 kr. pr. km.) -gnst. 500 kr. pr. besøgPR materiale og annoncerKontorholdBogføring og revisionEkstern evaluering - fast tilbudIntern evaluering - 6/8/8/10 timer pr. mdr. á kr. 400Lokaleleje - kr. 4.200 pr. mdr. inkl. forbrugI alt
1. projektår408.00012.000
2. projektår408.00012.000
3. projektår408.00012.000
4. projektår408.00012.000
I alt1.632.00048.000
120.000
180.000
180.000
180.000
660.000
2.00020.00012.00015.00035.00028.80050.400703.200
2.00015.00012.00015.00045.00038.40050.400777.800
2.00015.00012.00015.00045.00038.40050.400777.800
2.00015.00012.00015.00050.00048.00050.400792.400
8.00065.00048.00060.000175.000153.600201.6003.051.200
13