Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik 2012-13
UUI Alm.del Bilag 11
Offentligt
1168535_0001.png
1168535_0002.png
Fakta
Friends – innovativ integrationLad os gøre integration smukkere
AnsøgerForeningen Kvinde til Kvinde (KtK), Københavns Kulturcenter, Drejervej 11-21, 2400 KøbenhavnNV. Kontaktperson: Merete Tangstad, Tlf. 40 84 01 09, E-mail:[email protected]Se gernewww.friendsdk.comfor information om Friends blandt andet en netop udgivet introvideo,oghttp://www.meetup.com/Friendsproject/for at få et indtryk af ”livet” i integrationsprojektet, oghvad deltagerne synes om projektet.
FormålProjektets formål er at integrere nydanske kvinder og deres familier i Danmark.Friends går helt nye veje! Både når det gælder, hvem der udfører socialt arbejde oghvordan vi gør det.Det mest unikke er, at ressourcestærke nydanske kvinder går foran og er med til atintegrere ressourcesvage nydanske kvinder, og at kvinderne udfører frivilligt socialtarbejde sammen!Vi er derfor ved at udvikle 5 kombinerede metoder til integration, som er megetperspektivrige:

Matchning af venskaber mellem nydanske og danske kvinder. Vi har p.t. 214

matchede venskaber.

Engagere kvinderne i frivilligt socialt arbejde i form af formålsgrupper – p.t. 4

forskellige og flere på vej.

Ressourcestærke nydanske kvinder som rollemodeller og ambassadører.

Aktiviteter og arrangementer. Vi er i alt i kontakt med 580 nydanske kvinder.

Rådgivning.

CUR – Center for Ungdomsstudier (CUR) finder Friends så interessant, at de ønsker atfølge projektet som forskere.Friends har et stort samfundsmæssigt perspektiv, da vi vilitalesætte integration med et helt igennem positivt sprogbrug ogbenytte metoder, der fremmer det enkelte menneskes ressourcertil gavn for fællesskabet. Vi har netop skabt et allerede populærtkaffekrus med teksten: Hygge can change the world – og det har vitænkt os at arbejde for.
1
MålgruppeMålgruppen er isolerede, ensomme og socialt udsatte nydanske kvinder og deres familier iKøbenhavn. Samt i andre større byer i Danmark gennem formidlingsarbejde.
Succeskriterier pr. år

Kvantitative

- At matche 100 nye venskaber mellem en nydansk og dansk kvinde.- At 70 % af kvinderne i de matchede venskaber er engageret i frivilligt socialt arbejde.- At være i kontakt med 75 nye nydanske kvinder i forbindelse med andre af KtK´saktiviteter og arrangementer herunder også deltagelse i frivilligt socialt arbejde.- At engagere 30 nye ressourcestærke nydanske kvinder som rollemodeller ogambassadører.De kvantitative mål bygger på de sidste års udvikling og tilstrømning til Friends.

Kvalitative

- At 90 % af de nydanske kvinder i projektet oplever sig integrerede i det danske samfundud fra tesen: Venskab gir et fundament for tryghed, som igen gir bedre integration.Projektet skal på forskningsniveau analysere: ”Hvad er integration?” ud fra etbrugerinddragelsesperspektiv. Deltagerne skal derfor selv definere kvalitative mål forintegration – dog vil vi dokumentere generelle faktorer i integration.- At 95 % af de danske kvinder i projektet får større forståelse for ”omvendt integration”, oggiver deres bud på, hvad man som enkeltperson og i grupper kan gøre for at fremmenydanskeres integration.- At Friends er formidlet til andre sociale og integrationsmæssige projekter i Danmark.
BudgetUdgifter for 4 år: kr. 3.051.200.
2