Udenrigsudvalget 2012-13
URU Alm.del Bilag 99
Offentligt
1219048_0001.png

Beregningsgrundlag for bevillingsniveauer for de fem nye rammeorganisationer i 2013

Niveauet for de fem organisationers respektive rammebevillinger er fastlagt ud fra hverorganisations samlede tilsagn de seneste år til enkeltprojekter og programmerjf. vedhæftedekapacitetsanalyser. Eftersom der er tale om flerårige bevillinger med forskellige kadencer vil dervære udsving i størrelsen af årlige tilsagn i tidligere år. Det er tilstræbt så vidt muligt at fastlæggeet gennemsnitligt bevillingsniveau med en koncentration om organisationens kerneaktiviteter frade tidligere programmer.

ADRA Danmark: Foreslået årlig ramme: 37 mio. kr.

Beregningsgrundlaget omfatter tre større programmer i Afrika: Uddannelsesprogram (Uganda),Integreret uddannelsesprogram (Rwanda), samt landeprogrammet, Aktion for social forandring(Malawi). Disse programmer vil udgøre kernen i den kommende rammeaftale foruden et antalenkeltbevillinger, som fremover vil få mindre vægt.

Danske Handicaporganisationer: Foreslået årlig ramme: 10 mio. kr.

Beregningsgrundlaget omfatter kerneaktiviteter i Uganda og der var planlagt et treårs programfor Uganda i perioden 2013-15. Dette program vil indgå i den kommende rammeaftale tilligemed et vægtet gennemsnit af bevillinger til mindre engagementer med handicapbevægelserne iNepal og Rwanda. Rammeaftalen vil omfatteaktiviteter, som Danske Handicaporganisationerselv gennemfører. Herudover administrerer Danske Handicaporganisationer en pulje på 50 mio.kr. årligt til fordeling blandt ulandsaktive medlemsorganisationer.

Fagligt Fælles Forbund - 3F:Foreslået årlig ramme: 35 mio. kr.

Beregningsgrundlaget omfatter følgende af organisationens programmer: Styrkelse affagbevægelsens rolle i fattigdomsbekæmpelse og demokratisering i det sydlige Afrika (regionaltprogram), Asienprogrammet: Bedre arbejds- og levevilkår for tekstil- og beklædningsarbejdere iSydasien (regionalt program), Styrkelse af en brancheorienteret fagbevægelse i Latinamerika(regionalt program), samt et program i Gaza/Vestbredden. Hertil kommer et antal mindreprojekter i Fillippinerne og i Nepal. Det er disse programmer, der er indgået i beregningerne ogvil blive videreført i en rammeaftale.

Ulandssekretariatet: Foreslået årlig ramme 45 mio. kr.

Beregningsgrundlaget omfatter følgende af organisationens programmer: Støtte til anstændigtarbejde i Asien (regionalt program), Anstændigt arbejde, integration på arbejdsmarkedet og socialdialog i det østlige og sydlige Afrika (regionalt program), Beskæftigelse og anstændigt arbejde iVestafrika (regionalt program), Dialog og social ansvarlighed på arbejdsmarkedet i Latinamerika(regionalt program). Hertil kommer et mindre projekt i Fillippinerne. Det er disse programmer,der er indgået i beregningerne, og vil blive videreført i en rammeaftale.

Verdens Skove: Foreslået årlig ramme 15 mio. kr.

Beregningsgrundlaget omfatter følgende af organisationens programmer: Et større regionaltprogram i Latinamerika, Bæredygtig naturressourceforvaltning, samt to lidt mindre programmer iHonduras og Nicaragua. Det er disse programmer, der er indgået i beregningerne, og vil blivevidereført i en rammeaftale.