Udenrigsudvalget 2012-13
URU Alm.del Bilag 122
Offentligt
1225740_0001.png
1225740_0002.png
1225740_0003.png
Lifeline
Skriv under: Red 15-årigtvoldtægtsoffer fra stokkeslag
15-årige pige fra Maldiverne er blevet voldtaget af sin stedfar – nu skal hun selv straffes for'utugt' i en anden sag. Skriv under på, at dommen skal annulleres.06 mar, 2013, kl 13:56En 15-årig pige på Maldiverne risikerer otte måneders husarrest og 100 stokkeslag, fordi huner blevet dømt skyldig i ’utugt’ .
Skriv under

Red den 15-årige pige fra stokkeslag med din underskrift. Vi sender underskrifterne til

Maldivernes Præsident.

Normalt venter man med at gennemføre straffen til den skyldige er fyldt 18 år, men i dennesag forlyder det, at der vil blive gjort en undtagelse, så pigen bliver straffet tidligere.
Som følge af presset fra bl.a. Amnesty har en talsmand for præsidenten i Maldiverne harnetop sagt, at den 15-årige er et offer, ikke en kriminel. Amnesty håber, at det betyder, atpigen slipper for sin straf og benytter 'åbningen' fra præsidenten til at fastholde presset, indtilpigen er sikker.Se Amnestys reaktion på præsidentens udtalelse.
Stedfaderen dømt for at voldtage pigenDen 15-årige pige har været udsat for voldtægt of seksuelt misbrug af sin stedfader. Hun blevarresteret, da myndighederne fandt liget af et spædbarn begravet i familiens have. De fandt udaf, at stedfaderen havde voldtaget pigen og anklagede ham for misbrug og drabet påspædbarnet. Men derefter anklagede de også pigen for ’utugt’ i en anden sag. Hun blev idømthusarrest og 100 stokkeslag.
Stokkeslag er torturAmnesty mener, at det er horribelt, at et offer for voldtægt straffes af myndighederne. ’Utugt’ erdesuden ikke en forbrydelse i international lov, og stokkeslag er en grusom form for straf, deraldrig bør praktiseres, da det er et brud på torturkonventionen.Maldivernes præsident udtalte i sidste uge, at pigen skulle behandles som et offer i sagen ogat hendes rettigheder skulle respekteres. Men hun står stadig til at blive afstraffet medstokkeslag. Udtalelsen er en åbning for at presse Maldiverne til at afskaffe stokkeslag ogandre torturlignende straffe for forbrydelser som 'utugt'.
Amnestys kravSkriv under på brev til Maldivernes præsident med krav om, at
den 15-årige bliver løsladt med det samme; også fra husarrestenhun ikke bliver straffet med stokkeslag eller på andre måderat der kommer en juridisk proces, hvor hendes dom for ’utugt’ bliver annullerethun får den rette advokatbistand og hjælp
Fakta om 'utugt' og voldtægt på Maldiverne
Nye rapporter anslår, at 90 % af alle, der blev dømt for ’utugt’ på Maldiverne i 2011, varkvinder.I 2009 blev mindst 180 mennesker idømt stokkeslag.En 18-årig kvinde besvimede efter at have fået 100 stokkeslag.
Andre kvinder er tidligere blevet dømt for ‘utugt’ og fået stokkeslag som straf efter at væreblevet voldtaget eller udsat for andre seksuelle overgreb.FN’s menneskerettighedskommisær har indtrængende bedt Maldivernes regering om atstoppe med at straffe sine borgere med stokkeslag.
Skriv under

Red den 15-årige pige fra stokkeslag med din underskrift. Vi sender underskrifterne til

Maldivernes Præsident.