Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13
ULØ Alm.del Bilag 189
Offentligt
1276073_0001.png
1276073_0002.png
1276073_0003.png
1276073_0004.png
1276073_0005.png
1276073_0006.png
1276073_0007.png
1276073_0008.png
ProgramforUdvalget for Landdistrikter og Øersstudietur til Spanienden 31. august til 5. september
DeltagerlisteMedlemmer af Udvalget for Landdistrikter og Øer:Hans Chr. Schmidt, formand, VenstreLennart Damsbo-Andersen, næstformand, SocialdemokratietTroels Ravn, SocialdemokratietLars Dohn, EnhedslistenThomas Danielsen, VenstreEsben Lunde Larsen, VenstreFlemming Damgaard Larsen, VenstreAnni Matthiesen, VenstreTorsten Schack Petersen, VenstreMette Hjermind Dencker, Dansk FolkepartiMorten Marinus, Dansk FolkepartiLeif Mikkelsen, Liberal AllianceSekretariatJørgen Nielsen, udvalgssekretærTommy Jørgensen, udvalgsassistentSekretariatet medbringer følgende rejsetelefoner 6162 3293 og 6162 3294.:Tolk
Anders Hermansen
Fra ambassadenLone Dencker Wisborg, ambassadørMikkel Larsen, kommunikationskoordinator
Program for studieturen
Lørdag den 31. augustSenest Check-in kl. 12.15 - i Terminal 2Vi mødes ved gatenKl. 13.15Kl. 16.00Kl. 17.35Kl. 18.25Afrejse fra København LufthavnAnkomst til Barcelona LufthavnAfrejse fra Barcelona LufthavnAnkomst Menorca LufthavnMødes i lufthavnen af ambassadør Lone Wisborg ogkommunikationskoordinator Mikkel Larsen samtKontorchef for økonomi, miljø og jagt under Ørådet, Hr.José Luis Orfila.Afgang til Hotel Capri

- Indkvartering

Afgang med taxi til Restaurante Cap Roix (CalaMequida, Mahón)Fly: Vueling VY1871FlyskifteFly: Vueling VY3740
Kl. 18.45
Kl. 20.40
Kl. 21.00
Middag på Restaurante Cap RoixVelkomst og kort præsentation af den generellesituation i Spanien ved ambassadør Lone Wisborg.
Søndag den 1. SeptemberFra kl. 7.30Kl. 8.30Morgenmad på hotelletAfgang fra hotellet til Fontanillas-havnen i EsCastellSejltur til øen Isla del Rey i indsejlingen til Mahónshavn.Guidet besøg på Isla del ReyIndblik i det regenereringsarbejde, som en gruppefrivillige fra fonden ”Illa del Rei” (herunder fleredanskere) har udført og de resultater, det har skabt forturismen. Rundvisning ved Hr. Luis Alejande Sintes fraIlla del Rei-fonden.Afgang mod vådområdet Albufera des GrauBesøg i

Albufera des Grau

Kl. 9.00
Kl. 11.15Kl. 11.30
Oplæg om de erhvervstiltag, der er skabt omkring
Albufera des Grau, centrum for biosfærereservatet.Kl. 13.00Kl. 13.45Afgang mod

Ciutadella

Besøg hos gourmetbutikskæden

El Paladar i den

gamle by i Ciutadella

Specialister i kvalitetsfødevarer. Stiftet i 2004 ogvokset eksponentielt siden. Tildelt prisen UngVirksomhed 2010. Modtagelse ved en af ejerne, Hr.Kiko Muñoz.Afgang til fods til Restaurante Ses Voltes i dengamle bydel i CiutadellaFrokost på Restaurante Ses VoltesAfgangBesøg på landbrugsbedrift, der hører under CARB-projektet (BiosfærereservatetsLandbrugskontrakter)Projektets mål er at udvikle metoder, hvorpå man kanskabe erhvervsmæssig profit af naturen i lokalområdetog samtidig beskytte og bevare den.AfgangAnkomst til hotelletAfgang til fods til Restaurante Es Marivent (Puertode Mahón)Middag på Restaurante Es MariventAdresse: Moll de Llevant 314,07703 MahónAdresse: Calle Ses Voltes 16,Ciutadella
14.15
Kl. 14.30Ca. kl. 16.00Kl. 16.30
Kl. 18.00Kl. 18.45Kl. 20.30
Kl. 21.00
Mandag den 2. septemberFra kl. 7.00Kl. 8.30Kl. 9.00Morgenmad på hotelletAfgang mod FerreriesBesøg hos skoproducenten

”Jaime Mascaró”

Et internationalt kendt skomærke med butikker overhele verden. Rundvisning ved en af ejerne, Fr. LinaMascaró.Afgang mod AlaiorBesøg på ostemejeriet

COINGA

Øens største kooperativ med salg i både ind- ogudland. COINGAs strategi er bl.a. at kombinere degamle traditioner for osteproduktion med innovativetiltag for at følge udviklingen på markedet. Rundvisningved Direktør Fr. Margarita Tudurí.Adresse: CarreteraNova, Parcela 78-79,Apartado 4107730 AlaiorAdresse: P.I. Ferreries, CallePoife 9,07750 Ferreries
Kl. 10.00Kl. 10.30
Kl. 11.30Kl. 12.00
AfgangBesøg hos Formanden for Menorcas Øråd, Hr.Santiago Tadeo, samt Rådmanden for økonomi ogmiljø, Hr. Fernando VillalongaPressemøde.Formanden for Menorcas Øråd, Hr. Santiago Tadeo ogRådmanden for økonomi og miljø, Hr. FernandoVillalonga og Udvalget for Landdistrikter og Øer.AfgangMøde med Sammenslutningen af Ungeerhvervsdrivende på BalearerneSammenslutning af 350 unge virksomhedsejere ogiværksættere på de Baleariske Øer. Møde med Fr.Carmen Crespo, Formand for sammenslutningensafdeling på Menorca.Emne: Erhvervslivet på MenorcaAfgangAdresse: P.I. Mahón, CalleBajolí, 73, MahónAdresse: Pla§a de la Biosfera5, Mahón
Kl. 12.30
Kl. 13.00Kl. 13.15
Kl. 14.15
Kl. 14.30
Frokost på restaurant La Minerva
Adresse: Moll de Llevant, 8707701 Mahón
Kl. 16.15Kl. 16.30
Afgang mod Sant LluisBesøg hos vinproducenten

Binifadet

Rundvisning. Installationerne er indrettet med fokus påturisme. Rundvisning ved Hr. Antonio Anglés, ejer afvingården.Afgang mod lufthavnenAfrejse fra Menorca LufthavnAnkomst Bilbao LufthavnAfgang til HotelAnkomst på Hotel Husa Gran Via- IndkvarteringFly: Vueling VY3801Adresse: Cami De SesBarraques,07710 St Lluis
Kl. 18.00Kl. 20.50Kl. 22.20Ca kl. 22.50Kl. 00.30
Tirsdag 3. septemberFra kl. 7.15Kl. 9.30Morgenmad på hotelletAfgang med bus fra hotellet
Kl. 9.45
Møde med regionspræsidenten i La Rioja, Hr.Pedro Sanz
Adresse: Palacio deGobierno, C/ Vara de Rey 3,Logroño
Kl. 10.15Kl. 10.30
AfgangBesøg i Det Teknologiske Center La FomberaCentret er kulminationen på regionalregeringenssatsning på innovation med fokus på teknologi til gavnfor indbyggerne. Formålet med centret er at gøreregionen mere konkurrencedygtig og skabe grobundfor en bæredygtig udvikling.

Program for besøget

10.30-11.30 Velkomst ved Rådmanden for innovation,industri og beskæftigelse og leder af det regionaleudviklingsråd, Hr. Javier Ureña, der vil give et overblikover den økonomiske situation i La Rioja.11.30-12.00 Kaffepause12.00-13.30 Generaldirektøren for innovation, industriog beskæftigelse, Hr. Jullio Herreros, præsenterer denregionale plan for innovationsfremme.Regionalregeringens plan for iværksættere støttedei 2012 oprettelsen af 453 nye virksomheder i LaRioja, hvilket var 28,3 pct. flere end året før. Alene iførste halvår af i år er der oprettet 263 nyevirksomheder i regionen.13.30-14.15 Besøg i virksomhedskuvøsen LaFombera, hvor nye SMV’er kan få husly i de første åraf deres eksistens og få hjælp tilpassset deres særligebehov for at få deres projekter ud af starthullerne, medsærligt fokus på udvikling af initiativer af regionalinteresse.Herudover deltager:-Vicepræsident og talsmand for regionalregeringensamt Rådmand for juridiske anliggender, Hr. Emiliodel Río,-Rådmand for innovation, industri og beskæftigelse,Hr. Javier ErroAdresse: Avenida deZaragoza 21, Logroño
Kl. 14.15Kl. 14.30
AfgangFrokost Bodegas OntañónAdresse: Avenida de Aragón3, Logroño
Kl. 16.15Kl. 17.00
AfgangBesøg i affaldsbehandlingsanlægget Ecoparque deLa RiojaDette moderne anlæg behandler hvert år små 150.000tons affald, hvilket svarer til størstedelen af byaffaldet iregionen. Det organiske materiale organiskeAdresse: La Rad de VareaS/N, Villamediana de Iregua
komposteringsproces, så det kan bruges i landbruget.Anlægget er delfinansieret af EU (Samhørighedsfond).Deltagere: Generaldirektør for miljøsikring, Hr. JoséMaría InfanteKl. 19.00Kl. 19.30AfgangBesøg på Museo Würth La RiojaMuseo Würth er et museum for samtidskunst, somligger i Würth-gruppens kompleks i landsbyenAgoncillo, – hvor der også findes et logistisk center oget sociokulturelt center.Efterfølgende middag på stedetKl. 22.30Afgang til hotelAdresse: Avenida de LosCameros, parcelas 86,87 y88, P.I. El Sequero(Agoncillo)
Onsdag 4. septemberFra Kl. 7.15Kl. 8.30Kl. 9.30Morgenmad på hotelletAfgang fra hotelletBesøg i Det Teknologiske Center forChampignondyrkning (CTICH)Centret har til formål at fremme forskning ogteknologisk udvikling på området for at udvikle ogfremtidssikre produktionen i regionen gennem enforøgelse af kvaliteten på produkterne.AfgangBesøg i Centret for Innovation og Teknologi iFødevareproduktionen (CTIC-CITA)Centeret har til formål at fremme forskning ogteknologisk udvikling inden for fødevareproduktionenog gennemfører projekter med lokale virksomheder forat modernisere sektorerne og gøre virksomhedernemere innovative og konkurrencedygtige.AfgangFrokost og efterfølgende besøg i virksomhedenDolmar / Micalanda-kompleksetDet familiedrevne forskningscenter arbejder medprojekter inden for bio- og nanoteknologi for at udvikleog forbedre vin og andre fødevareprodukter. Centeretudfører derudover tests og kontroller af fødevarer icentrets laboratorier.Program for besøget:Adresse: Paraje MicalandaS/N, GimileoAdresse: Los Huertos 2, P.I.Tejerías Norte, CalahorraAdresse: Carretera deCalahorra km 4, Autol
Kl. 11.00Kl. 11.30
Kl. 13.00Kl. 14.15
14.15 Frokost i Micalanda-komplekset15.30 Præsentation af virksomheden og rundvisningved Direktør Hr. Mariano FernándezKl. 17.15Kl. 17.45AfgangBesøg til udstillingen “Rioja, åbent land” (La RiojaTierra Abierta) i HaroUdstilling om regionens historie med fokus påinnovation og fremskridt gennem tiderne.Deltager: Generaldirektør for kultur, Hr. José LuisPérez PastorKl. 19.30Kl. 20.00AfgangBesøg og efterfølgende middag på BodegasCampoviejoAfgang til hotelAdresse: Camino deLapuebla 50, LogroñoAdresse: Palacio deBendaña, Calle de NavarraS/N, Haro
Kl. 23.00
Torsdag den 5. septemberFra Kl. 7.15Morgenmad på hotellet

Udcheckning – bagage bringes med i bussen

Afgang fra hotelletMøde med lokalregeringens generaldirektører m.fl.med ansvar for landudvikling, turisme,uddannelse, forskning og sociale ydelserOplæg og diskussionAfgang mod lufthavnen i BilbaoAfrejse fra Bilbao LufthavnAnkomst til Bruxelles LufthavnAfrejse fra Bruxelles LufthavnAnkomst til København LufthavnFly: Brussels Airlines SN3714FlyskifteFly: Brussels Airlines SN2263Riojaforum Palacio deCongresosAdresse: Calle San Millán 25,Logroño
Kl. 8.40Kl. 9.00
Kl. 10.30Kl. 14.00Kl. 15.55Kl. 17.50Kl. 19.25