Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13
ULØ Alm.del Bilag 16
Offentligt
1168667_0001.png
1168667_0002.png
1168667_0003.png
1168667_0004.png

Udvalget for Landdistrikter og Øer

Til:

Dato:

Udvalgets medlemmer22. oktober 2012

Høring om erhvervsvirksomhed, udvikling og vækst i landdistrikterne

Udvalget for Landdistrikter og Øer afholder

onsdag den 7. november kl.

9.00-13.00

en offentlig høring i Folketinget om erhvervsvirksomhed, udviklingog vækst i landdistrikterne.Programudkastet er vedlagt – der kan fortsat ske enkelte justeringer og æn-dringer. Programudkastet er udarbejdet på baggrund af drøftelser i underud-valget (Hans Chr. Schmidt (V), Annette Lind (S) og Anni Matthiesen (V)).
Med venlig hilsen
Jørgen Nielsen,udvalgssekretær
1/4
UDKAST

Høring om erhvervsvirksomhed, udvikling og vækst i landdistrikterne

Formål

Udvalget for Landdistrikter og Øer afholder onsdag den 7. november kl. 9.00-13.00 en offentlig høring i Folketinget om erhvervsvirksomhed, udvikling ogvækst i landdistrikterne.Formålet med høringen er at få belyst, hvordan man skaber erhverv, udviklingog vækst i landdistrikterne, og hvilke udfordringer og barrierer der er for dette.Høringen skal danne grundlag for en efterfølgende offentlig debat, som ud-valget opfordrer eksperter, organisationer og andre interessenter til at deltagei.

Program

Kl. 9.00-9.10Velkomst og introduktion til høringen ved udvalgsformand Hans Chr. Schmidt.Kl. 9.10-10.15Oplæg af indtil 10 minutter varighed fra:Bent Henriksen, administrerende direktør og medejer, Østermark En-treprenørforretning A/S: ”Infrastruktur og motorveje, befolkningsudvik-ling, tiltrækning af højtuddannede og finansiering”Karsten Knudsen, ejer af Fitting Landsbyferie, Vorbasse: ”FittingLandsbyferie – et sted i Udkantsdanmark: Fra ide til virkelighed/udvikling af konceptet (begrænsninger og muligheder)”Simon Simonsen, projektleder, Vejen Kommune: ”Lynhurtigt bred-bånd – en forudsætning for bosætning og erhvervsudvikling”Erik Poulsen, Stadil-Vedersø Sogneforening: ”Hvordan kan man medbl.a. LAG-midler skabe nye virksomheder, iværksætteri og arbejds-pladser i landdistrikterne?”Carsten Abild, formand for Landsbyerne i Danmark: ”Planloven ogiværksættere på landet”.Kl. 10.15-10.30Pause
2/4
Kl. 10.30-11.45Oplæg af indtil 10 minutter varighed fra:Lars U. Kobro, Telemarksforskning, Norge: ”Suksessrikedistriktskommuner”.Lotte Helms, medlem af kommunalbestyrelsen på Bornholm forBorgerlisten: ”Tiltag til at tiltrække arbejdskraft til landdistikterne”Koncerndirektør David P. Meyer, Velux: ”Erhvervsudvikling i landdi-strikterne set fra et transnationalt selskab med et stærkt dansk afsæt”.Spørgsmål til oplægsholderne fra medlemmer af Udvalget for Landdistrikterog Øer.11.45-12.00PauseKl. 12.00-12.50Afsluttende debat. Formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Dams-gaard, kommenterer herunder oplæggene under høringen. Korte afsluttendekommentarer fra oplægsholderne.Kl. 12.50-13.00Afslutning ved udvalgsformand Hans Chr. Schmidt.

Tid og sted m.m.

Høringen afholdes som en offentlig høring i Folketinget onsdag den 7. no-vember kl. 9.00-13.00. Høringen afholdes i vær. 1-133. Tilhørere kan tilmeldesig høringen fra Folketingets hjemmeside.Høringen udsendes på Folketingets tv-kanal.Udvalget for Landdistrikter og Øer inviterer medlemmer af Kommunaludvalgetog Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget til at deltage i høringen som tilhøre-re.

Opfølgning på høringen

Efter høringen oprettes via Udvalget for Landdistrikter og Øers hjemmesideeller på anden vis et forum, hvor en efterfølgende debat kan finde sted.
3/4
Udvalget lægger tv-optagelsen af høringen og evt. skriftlige oplæg fra hørin-gen m.v. ud på dette forum, og opfordrer eksperter, organisationer og andreinteressenter til at deltage i debatten. Dette forum forventes at køre 1-2 må-neder.Udvalget drøfter herefter på baggrund af den afholdte høring, den efterføl-gende debat og indlæg og kommenterer fra eksperter m.v., om udvalget evt.vil afholde en ny høring, herunder temaer m.v. for en sådan høring, eller omudvalget på anden vis vil følge op på debatten.
4/4