Udvalget for Landdistrikter og Øer 2012-13
ULØ Alm.del Bilag 122
Offentligt
1241190_0001.png
1241190_0002.png
Kære medlem af Udvalget for Landdistrikter og Øer, vi fra Netværket – Ø & Land vil gerne inviteredig til at deltage i forum om Yderdanmark 2013. på Tunø i weekenden 24-26 Maj.Weekenden har til formål at styrke og præcisere udviklingsmulighederne på øerne og ilanddistrikterne. Rammerne for weekenden formes af borgere og lokal politikere fra de danskeyderområder, der sammen med relevante akademikere og erhvervsfolk, ønsker en konstruktiv dialogmed engagerede folketingspolitikere om yderområdernes fremtid.Weekenden skaber således et forum, der gør demokratiet levende og tilgængeligt. Et forum, hvorborgere, politikere, forskere og erhvervsfolk har mulighed for umiddelbart at diskutere ideer ogtiltag, uden den bureaukratiske process, der ellers er knyttet til den politiske kommunikation.Mange frivillige ligger et stort stykke arbejde i at skabe arrangementet, men din deltagelse sompolitiker er vigtigt for, at dette arbejde skal være frugtbart og meningsfuldt.

Program:

Fredag den 24 Maj:Tunøfærgen sejler fra Hou (8300 Odder) kl. 17.10Ankomst med færgen til Tunø fredag aften, med efterfølgende spisningog indkvartering.Lørdagen den 25 Maj:Dagen byder på 4 forskellige workshops under temaerne: Vedvarendeenergi, Landbrug, Uddannelse, Erhverv og iværksætning.De forskellige workshops indledes af en oplægsholder, hvorefter du sompolitiker deltager aktivt og formidlende. Dagens øvrige programindeholder sightseeing, spisning og mulighed for individuelle møder.Søndagen den 26 Maj:Om Søndagen er der en større paneldebat samt et åbent forum, hvorrammevilkår for, tiltag i og udvikling af yderområderne eromdrejningspunktet.Færgen sejler tilbage til fastlandet Søndag kl. 15.45.Det detaljerede program, med praktisk info og aktiviteter fremsendes via mail først i Maj.Det er gratis at deltage, Netværket er værter for spisning, indkvartering og alle praktiske forhold,der vil være aktiviteter for børnene under møderne.Landdistrikterne og øerne har en særlig kvalitet, og den skal opleves. Denne kvalitet består blandtandet af nærvær og tid. Naturligvis skal du og din familie ikke gå glip af netop de oplevelser en lilleø i kattegat kan byde på, derfor er du velkommen til at tage din, ægtefælle/partner og dine børnmed.Sidste års arrangement var en god succes, da selve mødeformenens synergi mellem borger,videnskab, erhverv og politik, giver mulighed for en særligt konstruktiv formidling og forståelse,samt en øjeblikkelig kompetence. En kompetence der uden tvivl vil blive stærkere ved dindeltagelse.
Vores vision er en bæredygtig og rentabel fremtid for alle yderområder i hele Danmark. Vi håber, atdu deler vores vision og vil vise det ved din deltagelse.Venlig hilsenNetværket - Ø & Land, www.øogland.dk
Kontakt for tilmelding.Jan Heitmann. Øvrevej 75 Tunø. 8300 OdderTlf.29925997eller86553076Mail:[email protected]