Transportudvalget 2012-13
TRU Alm.del Bilag 75
Offentligt
1184855_0001.png
1184855_0002.png

Kystdirektoratet spiller hasard med husene på

vestkysten

Sandfodring har en effektivitet på mindre end minus 170 % efter en investering på 2 milliarderover de sidste 25 år.
Der ryger nu 3 – 4 huse igen ved Nørlev strand i den næste storm og det skal man ikke være professor for at kunne se.Husene ligger lige nord for høfderne ved Skallerup Klit. Kystdirektoratet har foreslået at sandfodre i området, men de vedudmærket at sandfodring ikke virker. Det svarer til at man tisser i bukserne, og siger nej hvor det varmer.Det er nu videnskabelig anerkendt at effektiviteten af sandfodring på den jyske vestkyst er mindre end minus 170 % efteren investering på 2 milliarder over de sidste 25 år.Da sandfodringen ved bølgebryderne i år ved Lønstrup var afsluttet var der en læser som spurgte her i avisen,Hvornår begynder de at pumpe sandet ind ????Spørgsmålet var helt relevant, men hverken Hjørring Kommune eller KDI svaredeDet er nu tid at mindes H. C. Andersen og eventyret om Kejserens nye klæder. Historien som selv kineserne kender oggriner højlydt af.Det er imidlertid ikke noget at grine af for historien gentages jo, som vi også så på Skagens sydkyst sidste år.
Sandfodringen på Skagens sydkyst startede d. 1. oktober og blev afsluttet d. 31. oktober 2011, men der var ikke et enestesandskorn tilbage på stranden, da regningen på 4 mio. kr. blev betalt i begyndelsen af november 2011.
Sandfodringen på Skagens sydkyst skyllede i havet inden arbejdet var færdigt.Frederikshavn Kommune nåede ikke engang at få et billede af sandetKystdirektoratet spiller hasard med borgernes penge og vi alle fuldstændig til grin igen, men det er grundejerne i Hjørringkommune som mister deres huse.Dette læserindlæg er ikke et eventyr af H.C. Andersen. En grundejer på Sjællands nordkyst sagde forleden. Det er ikkebare kriminelt. Det er dybt kriminelt, idet KDI handler imod bedre viden.Fortsættelse følger, idet vi nu har et kysttillæg ved Skodbjerge på 300.000 kubikmeter, Gl. Skagen 23.000 kubikmeter ogdet sidste nye anlæg ved Søndervig, hvor der er et tillæg på 65.600 kubikmeter sand på 7 måneder.SIC stoppede jo også erosionen på Nørlev strand, men KDI tvang jo Hjørring Kommune til at rykke SIC systemet op påstranden og vi ser nu husene styrte i havet.Her er der ikke tale om injurie, men faktuelle oplysninger til gavn for samfundet.Skagen d. 25. november 2012Poul JakobsenKopi: Transportminister Henrik Dam Christensen