Transportudvalget 2012-13, Miljøudvalget 2012-13
TRU Alm.del Bilag 66, MIU Alm.del Bilag 86
Offentligt
1181734_0001.png
1181734_0002.png
1181734_0003.png
1181734_0004.png
1181734_0005.png
Ravnstrup Landsbylaugs Protest mod Motorvej og LinjeføringNæstved - Rønnede.Til medlemmerne afFolketingets TransportudvalgetFolketingets MiljøudvalgChristiansborg1240 København KTlf. 33 37 55 00Cc . Transportministeriet vejdirektoratet ogNæstved ByrådFraRavnstrup LandsbylaugFormandDan WolffbrandtMosen 44684 HolmegaardMail. [email protected]Tlf.43998143, mob 23616085
Motorvej Næstved Rønnede.Protestskrivelse til Næstved Kommunes kommunalpolitikere!Det er besluttet, der skal etableres en motorvej mellem Rønnede og Næstved. Der er tale om 4linjeføringer, hvoraf een skal vælges.Den der har prioritet A skærer igennem Ravnstrup ikke langt fra søen i Mosen, Gødstrup Engsø.Gødstrup Engsø er omfattet af EF's Fuglebeskyttelsesområde F91.I Ravnstrup Landsbylaug er vi lodret modstandere af en motorvej i dette område.En motorvej vil være altødelæggende for natur, dyre- og fugleliv i hele området Ravnstrup og GødstrupEngsø.
EF fuglebeskyttelsesdirektiv F91 skal overholdes.
Holmegårds Mose og Porsmose - fuglearter, udpegningsområder og områdekort - Fuglebeskyttelse.dkwww.fuglebeskyttelse.dkHolmegårds Mose og Porsmose - fuglearter, udpegningsområder og områdekort - Fuglebeskyttelse.dk
Se link!
Indsigelse om motorvej til Næstved Kommunes Byrådspolitikere rev.2 d. 18.11.12/dw
Side 1a’ 5
Ravnstrup Landsbylaugs Protest mod Motorvej og LinjeføringNæstved - Rønnede.Ravnstrup er et område med en lille landsby og et område med spredtbebyggelse.Vi har dagligt hver halve time støj fra Lille Syd Banen.Sommeren igennem har vi kraftig støj fra BonBonLand.Vi har en unik natur i Ravnstrup. Bl.a. Mosen med Gødstrup Engsø.Engsøen har et unikt fugleliv, med bl.a. havørne, fiskeørne, glenter, fiskehejrer, 11 traner i sommer et rigtvadefugleliv, svømmefugle og andefugleliv.Markerne og området er hjemsted for en masse vildt, rådyr, harer, agerhøns, fasaner m.m.Vi har det fineste drikkevand fra Ravnstrup vandværk.Vi har et kæmpe område, der bliver dyrket som økologisk landbrug, hvilket kræver en masse græsområdertil de 200 køer. Disse køer skal på græs hver dag. Der skal desuden være mulighed for at opdyrke marker tilvinterfoder til køerne.Alt dette kræver et stort areal med fri adgang for køerne og uden støjgener og forurening fra biler.Den økologiske dyrkning af jorden er med til at formindske forurening af jorden og grundvandet samtmindsker udledning af ødelæggende næringsstoffer i vores bække, åløb, søer og havet.
Vi er på det kraftigste imod en ødelæggende motorvej tværs igennemvores landskab i Ravnstrup.En motorvej vil ødelægge økolandmandens nuværende økologiske dyrkning af landsbrugsjorden. Han vilblive nødt til enten at lukke landbruget og flytte, eller omlægge driften og dyrke jorden traditionelt med giftpå markerne.Motorvejens linjeføring mærket ”A” går lige tværs igennem økolandmandens marker og forbi staldene ogsplitter hans ejendom i 2 dele. Alt sammen i modstrid med en god naturpleje.En motorvej vil øge støjniveauet kraftigt og give endnu kraftigere støjgener for de i forvejen støjplagedebeboere op til Bonbonland, jernbanen og i Ravnstrup. Disse ejendomme vil blive meget lidt værd ogbeboerne vil konstant være støjplagede. Disse beboere kan blive stavnsbundet til deres ejendomme, fordide ikke kan sælge eller optage lån.Der er ofret mange penge på genetablering af vådområdet Gødstrup Engsø som naturområde for fugle ogdyreliv. Det fugle- og dyreliv der nu findes vil blive kraftigt påvirket af en motorvej.Vi ser nu rovfuglene på markerne og engene på jagt efter bytte, dette sker, fordi der er omlagt til økologisklandbrug, og der undgås udspredning af gift.
Indsigelse om motorvej til Næstved Kommunes Byrådspolitikere rev.2 d. 18.11.12/dw
Side 2a’5
Ravnstrup Landsbylaugs Protest mod Motorvej og LinjeføringNæstved - Rønnede.Dette vil blive kraftigt påvirket og ødelagt af en motorvejsplacering så tæt på.
En motorvej vil igennem en årrække kun trække endnu flere biler til og miljøbelastningen vil være konstantstigende. Antallet af biler vil minimum stige med 20 procent.
Ravnstrup Landsbylaug protesterer på det kraftigste imod en motorvejmellem Næstved og Rønnede med linjeføring igennem Ravnstrup.
EF fuglebeskyttelsesdirektiv F91 skal overholdes.Der bør i stedet satses mere på grøn udvikling og kollektive offentlige transportmuligheder, så mængden aftrafik og antallet af biler kan reduceres. Dette vil både sænke co2-udslippet og gavne den stigende globaleopvarmning.
Opbakning til løsningsforslag syd om Holme Olstrup.Linieføring A medfører støjgener for Vester Egede, Gødstrup, Ravnstrup og nordlige del af Holme Olstrup .På flere steder vil Linieføring A komme til at ligge højt og give store støjgener.Desuden bemærker vi, at linieføringen kører igennem to bevaringsværdige kulturhistoriskeherregårdsmiljøer ved Holmegård Gods og Gisselfeld Gods.Ved linjeføringerne syd om Holme Olstrup og Toksværd vil vejen komme til at ligge i et mindre følsomtområde.Vi erkender det trafikale problem igennem Holme Olstrup. Men faktisk mener vi, at den eksisterende vejafvikler trafikken tilfredsstillende fra Toksværd til motorvejen ved Rønnede og omvendt.Vi bakker op omkring C-løsningen syd om Holme Olstrup. Der er her også en åbning for, at der kan kommevækst, i form af virksomhed og forretning, langs vejen i fremtiden.Linjeføring E kan også være en løsningsmodel blot som motortrafikvej. Måske skal den have to udgreninger.En ved rundkørslen på Øverup Bakke og en med afgrening syd for Holme Olstrup der munder ud i den nyeomfartsvej ved kasernen for hurtigere afvikling af trafiken syd om Næstved. Dette fordi det endnu ikke erafprøvet hvor hurtigt rundkørslen på Øverup Bakke kan afvikle trafiken.Vi ønsker aktindsigt i projektmaterialet/rapporten, der skal danne baggrund for politikernes beslutningom de to linjeføringer der skal undersøges.Vi ønsker hurtig kontakt om, hvor og hvornår, der er høring i sagen.
Indsigelse om motorvej til Næstved Kommunes Byrådspolitikere rev.2 d. 18.11.12/dw
Side 3a’5
Ravnstrup Landsbylaugs Protest mod Motorvej og LinjeføringNæstved - Rønnede.
Indsigelse om motorvej til Næstved Kommunes Byrådspolitikere rev.2 d. 18.11.12/dw
Side 4a’5
Ravnstrup Landsbylaugs Protest mod Motorvej og LinjeføringNæstved - Rønnede.
På Ravnstrup Landsbylaugs vegneMed venlig hilsenDan Wolffbrandt
Indsigelse om motorvej til Næstved Kommunes Byrådspolitikere rev.2 d. 18.11.12/dw
Side 5a’5